preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi


Vijesti

IVA ŠARIĆ – DRŽAVNA PRVAKINJA IZ LOGIKE

S razlogom cijela naša škola i mjesto može biti ponosno  na našu, sada već bivšu učenicu, a sadašnju studenticu matematike, Ivu Šarić i njenog mentora  Dragu Mihaljevića, prof.fil. Iva je na državnom Natjecanju iz logike održanom  21.10.2020. osvojila  prvo mjesto. Ovaj izvanredan rezultat  postignut  u izvanrednim  uvjetima i izazovnim vremenima plod  je predanog angažmana  i upornog rada. Učenje koje podrazumijeva logičko razmišljanje i zaključivanje formira mlade ljude koji su spremni na promjene koje današnji svijet razvoja zahtijeva. Vi ste zalog bolje budućnosti. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 28. 10. 2020. 12:58

ZAVOD ZA MARKETING U POLJOPRIVREDI, ZAGREB

Uključite se u istraživanje o imidžu poljoprivrede i Agronomskog fakulteta među srednjoškolcima, posebice maturantima. Upitnik će biti aktivan do 25. listopada 2020.

On-line anketa

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-5UxYHuLEdeY1HIsdte3qQjoTMRCu4rDvJQ7P1p-xVpuY4A/viewform?usp=sf_link

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 16. 10. 2020. 09:22

ANKETA ZA MATURANTE

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ-e

Ispunite anketu o konzumaciji  alkohola i droga među maturantima srednjih škola.
Anketa je anonimna i služi u svrhu razvijanja preventivnog programa za mlade.
Poveznica za anketu
https://forms.gle/dFsRCrsiQgeCFciS6

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 16. 10. 2020. 09:15

UKLJUČILI SMO SE U ETWINNING MEĐUNARODNE PROJEKTE

SVI SMO DIO JEDNOG SVIJETA

Online nastava, digitalni alati, zoom konferencije i predavanja sastavni su dio današnje škole. Djelovati samo lokalno u svijetu globalizacije je prošlost, ali ne i ponuditi svijetu nešto svoje, autohtono. Ove šk. godine uključili smo se par projekata platforme eTwinning. Platforma potiče međunarodnu suradnju nastavnika i učenika putem zajedničkih projekata. Radi se o online učenju, razmjeni ideja a time i širenju vidika, a sve to na zabavan način. Nastavnica hrvatskog jezika Palma Tolić uključena je u projekt  Književnik našeg zavičaja 2,  nastavnik geografije Josip Bilić sudjeluje u projektu Hrvatski ekoproizvodi a školska knjižnica priključila se projektu Čovjekov utjecaj na prirodu. I učenici i nastavnici raduju se suradnji i nekim novim znanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 10. 2020. 12:13

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

ČUVAJMO PRIRODU – SPASIMO ZEMLJU

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige  (15.10.- 15.11.) posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! Naziv Nacionalnog  online kviza za poticanje čitanja 2020. godine je Istraživači planeta Z. Pojedinosti o kvizu možete pronaći na poveznici: https://www.mhk.hr/kviz/

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 9. 10. 2020. 08:13

OBAVIJEST!

Ukoliko Vam trebaju potvrde o trenutnom statusu školovanja, iste možete dobiti putem aplikacije e-Potvrde za učenike i roditelje. Adresa (URL) na kojoj se web aplikacija nalazi je: https://potvrde.skole.hr Na aplikaciju se prijavljujete putem vlastitog AAIduHr elektroničkog identiteta (školski mail i pripadajuća lozinka).

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 16. 9. 2020. 12:45

ODLAZAK U MIROVINU PROFESORICE GRACIJELE GAŠPAR - PROFESORICE U PRAVOM SMISLU RIJEČI

Škola je živi organizam koji se mijenja iz dana u dan, iz godine u godinu. Mijenjaju se obrazovni sustavi, mijenjaju se i profesori. Svaki profesor   poseban je na svoj način. Međutim, postoji jedna profesorica  čiji spomen imena   izaziva uvijek istu reakciju brojnih generacija učenika  i kolega, a  koja se može  opisati  u jednoj  riječi -  poštovanje. To je naša profesorica biologije Gracijela Gašpar koja je nakon dugogodišnjeg uspješnog rada, uz aplauz  radnih kolega, ispraćena u zasluženu mirovinu. Uvijek skromna i dobronamjerna   sa  zaštitničkim, rekli bismo i majčinskim pristupom,  uvijek je u  svakom učeniku i kolegi  izazivala poštivanje i simpatiju. Dovoljno blaga  a opet profesionalna, odgovorna i savjesna  u svom pristupu i predanom radu prenosila je golemo znanje iz biologije  nastojeći uvijek biti pravedna, poštujući svakog učenika. Rad u školi za nju nikad nije bio samo posao nego životni poziv potičući učenike da misle  i sami izvode zaključke pripremajući ih tako za život. Sigurni smo da će njen odlazak, odlazak profesorice koja je objedinjavala  u sebi i znanje i ljudskost, biti primjetan u školskim hodnicima, zbornici, učionici. Draga profesorice, želimo Vam puno zdravlja i sreće u mirovini i da dugo, dugo u njoj uživate.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 9. 9. 2020. 08:25

UČENICIMA I DJELATNICIMA ŽELIMO USPJEŠNU NOVU ŠKOLSKU GODINU 2020./2021..

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 7. 9. 2020. 12:16

OPROSTILI SMO SE OD PROF.ZLATE KOVAČEVIĆ - SVOJ RADNI VIJEK NASTAVLJA U SPLITU

Nakon šesnaest  godina radnog staža provedenih u našoj školi oprostili smo se na sjednici Nastavničkog vijeća od profesorice Zlate Kovačević. Svoj radni vijek nastavlja odrađivati u Ekonomskoj školi u Splitu.  Šesnaest  godina putovati iz Splita po svakakvim vremenskim uvjetima i odraditi svoju satnicu zasigurno nije bilo lako. Međutim, profesorica Zlata je uvijek, i kao razrednica i nastavnica, s velikom odgovornošću, voljom i ozbiljnošću pristupala svojim radnim obvezama. Prateći  ekonomsku struku, u nastavi je primjenjivala suvremene strategije i metode poučavanja. Rezultat su uspješna natjecanja te mnogobrojne generacije učenika  kojima je usadila ljubav prema ekonomiji. Njen  trud je također  rezultirao  napredovanjem u struci u zvanje mentora. Svoj doprinos dala je i u Školi za život  sudjelujući u izradi digitalnih sadržaja za nastavnike. Entuzijazam prema ovom zanimanju prenosila je i na mlađe kolege nastojeći im uvijek biti pri ruci, ali i kao primjer da uvijek mogu bolje i više. Profesorici Zlati želimo puno uspjeha u novoj školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 8. 2020. 12:13

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.(jesenski rok) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 8. 2020. 10:17

ODABIR (POPIS) UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici!

U prilogu (U OPŠIRNIJE) se nalazi popis odabranih udžbenika za šk.god. 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 22. 7. 2020. 09:43

UPITI I INFORMACIJE

Poštovani!

Sve upite vezane za školu možete slati na mail: ured@ss-tujevic-vrgorac.skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 21. 7. 2020. 10:38

DOPRINOS NASTAVI PROFESORA ZLATE KOVAČEVIĆ I SLAVENA TOLIĆA

Naši profesori ekonomske grupe predmeta, Zlata Kovačević i Slaven Tolić, i dalje vrijedno rade završetkom online nastave. Svoju stručnost i znanje ne samo da mogu potkrijepiti kvalitetno odrađenom nastavom, već u suradnji  sa Školskom knjigom sudjeluju u kreiranju  digitalnih sadržaja. Na ovaj način  pružaju podršku  nastavnicima u svom području  prateći suvremena kretanja u  odgoju i obrazovanju te stručno odgovaraju na didaktičko - metodičke i pedagoške zahtjeve današnje nastave. Tako su izradili multimedijalnu mentalnu mapu iz računovodstva za 1.,2. i 3. razred za Školsku knjigu. Digitalne sadržaje koje su smislili urednici, autori i naši profesori dostupni su u digitalnom sustavu udžbenika e-sfera. Klikom na sljedeće linkove i odabirom podrška nastavniku možete pogledati njihov rad.

 https://www.e-sfera.hr/udzbenicke-serije/podrska/6016865b-964e-4273-98c1-4d1af863a6b1

https://www.e-sfera.hr/udzbenicke-serije/podrska/e99b9379-c0d7-4c89-8d7e-51a09b6a6fd3

https://www.e-sfera.hr/udzbenicke-serije/podrska/e99b9379-c0d7-4c89-8d7e-51a09b6a6fd3

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 2. 7. 2020. 11:18

POVODOM DANA GRADA VRGORCA NAGRAĐENI NAŠI UČENICI I NJIHOVI MENTORI

Povodom Dana Grada Vrgorca učenicima naše škole uručene su prigodne zahvalnice zbog postignutih dobrih rezultata na natjecanjima. Zahvalnice je dobila grupa učenika iz 3.a razreda (Mario Erceg, Bože Tolić, Ante Jelavić, Maja Antunović, Korina Pervan i Ivana Vukojević) te njihovi mentori Mia Mušan i Antonija Franić za osvojeno 1.mjesto u kategoriji gradskog natjecanja mladih Crvenog križa u organizaciji GDCK Vrgorac. Također su nagrađene  učenice Iva Šarić i Martina Vujčić te njihov mentor Drago Mihaljević zbog dobrih rezultata na županijskom i međužupanijskom natjecanju iz logike i filozofije. Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 1. 7. 2020. 12:02

RASPORED POHAĐANJA DOPUNSKOG RADA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 24. 6. 2020. 11:42

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 16. 6. 2020. 10:33

RASPORED DOLASKA UČENIKA NA OBRANU ZAVRŠNOG RADA Vijest ima dokument u privitku

U prilogu (U OPŠIRNIJE) se nalazi raspored dolaska učenika na obranu završnog rada. Obrani mogu pristupiti učenici koji na kraju nastavne godine za učenike završnih razreda nisu negativno ocijenjeni. Učenici na obranu trebaju donijeti uvezana dva primjerka rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 25. 5. 2020. 10:31

REZULTATI NATJECANJA

MARTINA VUJČIĆ (4.A) - 1. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ FILOZOFIJE I 5. MJESTO NA KVALIFIKACIJAMA ZA MEĐUNARODNU FILOZOFSKU E-OLIMPIJADU

IVA ŠARIĆ (4.A) – 3. NAJBOLJE RIJEŠENO ŽUPANIJSKO NATJECANJE U HRVATSKOJ IZ LOGIKE

Pod mentorstvom profesora Drage Mihaljevića učenice maturantice naše škole Martina Vujčić (4.A) i Iva Šarić (4.A) i dalje nižu odlične rezultate iz filozofije i logike. Obavljati svoje dnevne obveze u ovim izvanrednim životnim  okolnostima “korona vremena”   itekako je veliki izazov za sve nas. Ali obavljati svoje dnevne obveze, a pritom dati i još više od sebe za svaku je pohvalu i jedno veliko BRAVO. U tome se ogleda snaga ljudskog duha, borbenost, životni optimizam ljudskoga bića ali i uspjeh naše škole. Tako je naša Martina, uz stručno vodstvo profesora Drage, osvojila prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz filozofije. Postignutim rezultatom ostvarila je pravo sudjelovanja na e-kvalifikacijama za Međunarodnu e-olimpijadu na kojima je ostvarila 5. mjesto. Pisala je esej iz filozofije na engleskom jeziku. Filozofija kao filozofija nije laka za shvatiti, a pritom pisati na engleskom jeziku  nije mala stvar. Naša Iva je početkom trećeg mjeseca sudjelovala na Međužupanijskom natjecanju iz logike. Test je riješila 83,3%. Plasirala se na Državno natjecanje koje nije održano zbog cijele situacije, ali su zato izašli objedinjeni rezultati Županijskih natjecanja. 119 učenika koji su sudjelovali na Županijskim natjecanjima  svrstani su u jednu tablicu. Prema postignutom  rezultatu  Iva zauzima 3. najbolje riješeno Županijsko natjecanje u državi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 21. 5. 2020. 17:32

IN MEMORIAM

DRAGI NAŠ ANTONIJO!

Za mnoge stvari u životu nas pripreme ali za iznenadne smrti dragih ljudi ne. Svojim odlaskom ostavio si u srcima svih nas jednu veliku bol. Tog petka ujutro nitko od nas nije ostao ravnodušan, bol i tuga su nas ispunile, suze su same išle na pomisao da nisi više s nama. Naša ljubav prema tebi je neizmjerna iako si nekad to nismo dovoljno pokazivali. S tobom smo dijelili školske klupe koje su uz tvoj osmijeh bile puno lakše. Neopisiva je bol na pomisao da se više tvoj zarazan osmijeh neće čuti našim razredom. Hvala ti za svaki izmamljeni osmijeh, za svaki popravljeni tmurni dan, za svaki dan koji si proveo s nama. Hvala ti što si bio dio nas i što si s nama dijelio dobro i zlo. U našim srcima ostavio si neizbrisiv trag. Trag koji će biti jako bolan jer tvoj osmijeh i tvoja pojava ne može se preboljeti. Pamtit ćemo te po tvom zaraznom osmijehu koji će nam svima ostati duboko urezan u srca. Vjerujemo da nas čuvaš s nekog boljeg mjesta, i zapamti da si ti naš razredni anđeo čuvar.

Voli te tvoj 3.B

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 10. 5. 2020. 11:22

IN MEMORIAM

     

    ANTONIJO PERVAN

    (18.4.2002. - 8.5.2020.)

                                    

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 8. 5. 2020. 12:21

IVA ŠARIĆ (4.A) I MILA FOFIĆ (2.A) SUDJELOVALE SU U RADIONICI „KAKO DEBATIRATI O PRAVIMA“

Učenice našeg debatnog kluba Mila Fofić i Iva Šarić sudjelovale  su 28. travnja u virtualnoj debatnoj radionici „Kako debatirati o pravima“. Voditelj radionice bio je član HDD-a Patrik Bransajd. Održao je predavanje  o tome  kako bolje argumentirati te kako pobijediti u debati. Objasnio  je što je  društveni ugovor i kada ga stječemo. Ponajviše se govorilo o pravima, slobodi, ali i sigurnosti. Raspravljalo se o slobodi medija, što  ona donosi ali  i o pravu čovjeka na informiranost. Kroz zanimljivo predavanje  debatanti su naučili  kako bolje voditi debate, argumentirati i  razgovarati s ljudima. Radionica je bila poučna i sigurni smo da će naši učenici stečeno znanje uspješno koristiti u idućim debatama.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 29. 4. 2020. 18:33

DOPRINOS PROFESORICE ZLATE KOVAČEVIĆ U IZRADI DOKUMENATA AGENCIJE ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH Vijest ima dokument u privitku

Prelaskom u virtualno okruženje u učenju zahtijevalo je podršku od izrade raznih nastavnih sadržaja pa do preporuka u domeni vrednovanja i ocjenjivanja. Da su i naši profesori stručni dokazuje profesorica ekonomske grupe predmeta Zlata Kovačević koja je dala svoj doprinos u izradi dokumenta  “Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu” te u dokumentu “Primjeri za provođenje projekata, vrednovanja i ocjenjivanja po obrazovnim sektorima”. Dokumenti u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 4. 2020. 15:31

ONLINE TESTNI CENTAR CI SDŽ ZA MATURANTE Vijest ima dokument u privitku

Pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije u izvedbi CI SDŽ pripremljen je Online testni centar CI SDŽ za pomoć maturantima u pripremi za ispit državne mature ove godine. Prošlogodišnji ispiti dostupni su online. Online testni centar CI SDŽ uspostavljen je putem e platforme za učenje na daljinu "EDUX". Platformi mogu pristupiti svi zainteresirani, a više informacija o sadržaju provjerite na https://ci-sdz.hr/edux/. Od ovog trenutka, za vaše/naše maturante, pripremljeni su prošlogodišnji ispiti državne mature u online okruženju. Nakon registracije (upute u prilogu), moguće je pristupiti provjeri. Po završenom i predanom ispitu, odmah izlazi rezultat kao i pripadajuća ocjena..

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 23. 4. 2020. 15:27

18.MEĐDUNARODNI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI

Naše učenice i mentoricu ne može zaustavit ni epidemija koronavirusa, naprotiv njihova motivacija i kreativnost je dosegla vrhunac.

U srijedu, 8. travnja 2020. godine u organizaciji Privatne gimnazije i Ekonomske škole Katarine Zrinski iz Zagreba u suradnji s Udrugom poduzetni održan je 18. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki ne kojem je sudjelovalo 20 vježbeničkih tvrtki iz cijele Hrvatske. Sudjelovao je naš tim (Iva Raos, Mariana Pivac i Doris Gašpar) pod vodstvom mentorice Antee Grgurinović i osvojili visoko 6. mjesto u kategoriji najviše ostvarenih transakcija. Učenice su trebale registrirati tvrtku u pvt poslovanje (www.pvt.hr) , unijeti bitne podatke o tvrtci (pravni oblik, temeljni kapital, adresa, IBAN, banka), zatim poslovati s drugim tvrtkama (slati ponude, račune i nardžbenice). Ostvarile su 246 transakcija od 311.

Ove godine pred nas je postavljen veliki izazov s obzirom na trenutnu situaciju s epidemijom. Učenice još jednom su pokazali da nema prepreke koje ne mogu svladati ako im se pruži prilika i dovoljno ih se motivira. Pohvala učenicima i mentorici za veliki trud i kreativnost.

Učenice su svojim radom i trudom te stečenim vještinama briljirale na online sajmu iz Vježbeničke tvrtke u kojoj se tražilo znanja i vještine iz nastavnih predmeta Vježbenička tvrtka, Marketing i Računovodstvo. Ponosni smo radom i upornošću učenica, te 6. mjesto je velik uspjeh za našu školu.

Srdačan pozdrav

Zlata Kovačević 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 9. 4. 2020. 12:14

PREPORUKE O ORGANIZACIJI RADNOGA DANA UČENIKA TIJEKOM ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU

https://skolazazivot.hr/preporuke-o-organizaciji-radnoga-dana-ucenika-tijekom-odrzavanja-nastave-na-daljinu/#_Toc36118886

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 3. 2020. 13:33

Aktivacija Office365

Učenici koji do sad nisu aktivirali svoj office365 račune neka to što prije naprave na web adresi https://office365.skole.hr/.

Nakon odlaska na spomenutu adresu potrebno je klikniti na "Aktivacija O365 računa" nakon čega će se pojavit prozor gdje je potrebno upisati AAI@edu korisničko oznaku i zaporku te zatim prihvatiti uvjete korištenja (dno stranice).
Nakon aktivacije kliknite svoj razred iz popisa linkova na stranici škole koje imate s lijeve i desne strane i oni će vas odvest u Vaš virtualni razred na Yammer mreži gdje se potrebno pridružiti grupi tj. vašem razredu (klik na "Join"). Tek kad razrednik prihvati vaš zahtjev moći ćete vidjeti sve objave.  

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 16. 3. 2020. 13:30

MZO - NASTAVA NA DALJINU - RASPORED

 

 

 

 

 

 

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 3. 2020. 10:43

OBAVIJEST ZA SVE UČENIKE

Na školskoj stranici s lijeve i desne strane su dodane poveznice (linkovi) za virtualne razrede. Molimo sve učenike da se prijave sa svojim korisničkim podatcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 3. 2020. 10:38

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ PODUZETNIŠTVA U SPLITU

U četvrtak, 12. ožujka 2020. godine u Ekonomskoj i upravnoj školi u Splitu održano je Međužupanijsko natjecanje u disciplini Poduzetništva. Sve se odvijalo u besprijekornoj organizaciji škole domaćina natjecanja koja je provela samo natjecanje. Sudjelovao je naš tim (Iva Raos i Mariana Pivac) pod vodstvom mentorice Antee Grgurinović. Osvojili su visoko 4. mjesto.

Čestitke učenicima i mentorici na postignutom rezultatu!

VIŠE U OPŠIRNIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 13. 3. 2020. 09:33

PROJEKTU DEBATNOG KLUBA NAŠE ŠKOLE VIŠE OD 100.000 kn

DEBATNI KLUB: “Udarajte argumentima, a ne šakama”

Nižu se uspjesi školskog  Debatnog kluba na čelu s njegovim voditeljem Dragom Mihaljevićem. Dobro osmišljenim motom i aktivnostima naši debatanti su u suradnji s gradom Vrgorcem uspjeli  ishodovati bespovratna novčana sredstva  Projektom “Debatom protiv vršnjačkog nasilja.” Debatanti priznaju samo argumente, a argumenti su upravo ono što fali u današnjoj retorici.A kada se oni primjene u temi kao što je vršnjačko nasilje onda svaka negativna misao,  a i čin, gubi na svom smislu. Želimo im da svojim aktivnostima što više uvjere svoje vršnjake, ali i starije,  da je pametnije i hrabrije udarati argumentima, a ne šakama. Na tome počiva bolja budućnost.Bravo za Debatni klub!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 3. 3. 2020. 08:37

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE (ŠKOLSKE EKSKURZIJE) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 2. 3. 2020. 11:14

ŽSV EKONOMISTA U EKONOMSKOJ I UPRAVNOJ ŠKOLI U SPLITU

S obzirom na naputke ASOO-a, promjene vezane uz predmet Računovodstvo te provedbu natjecanja u disciplini Računovodstvo u budućnosti 29.veljače u Ekonomskoj i upravnoj školi  održana je radionica pod nazivom Obračun plaće u programu Synesis. Radionicu je održala naša nastavnica Zlata Kovačević zajedno sa kolegicom Klaudijom Dimić, nastavnicom Ekonomske i upravne škole u Splitu. Zahvaljujemo školi domaćinu, ravnateljici, voditeljici ŽSV i upravi škole na suradnji i odličnoj organizaciji. U edukaciji su aktivno sudjelovali nastavnici naše škole: nastavnica Vježbeničke tvrtke Antea Grgurinović i nastavnik Računovodstva Slaven Tolić.

VIŠE U OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 2. 3. 2020. 10:17

NATJECANJA

Ostvarenim dobrim rezultatima na školskom natjecanju sljedeći učenici su stekli pravo sudjelovanja na županijskom i međužupanijskom  natjecanju.

PREDMET

IME I PREZIME UČENIKA, RAZRED

IME I PREZIME MENTORA

OSTVARENO PRAVO SUDJELOVANJA-

RAZINA

 

BIOLOGIJA

KORINA PERVAN, 3.A

GRACIJELA GAŠPAR, prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

PODUZETNIŠTVO

IVA RAOS, 4.B

MARIJANA PIVAC, 4.B

ANTEA GRGURINOVIĆ, prof.

MEĐUŽUPANIJSKA RAZINA

 

LOGIKA

IVA ŠARIĆ, 4.A

NIKA TOLIĆ, 3.A

DRAGO MIHALJEVIĆ, prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

 

HRVATSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

MARTINA VUJČIĆ,4.A

KORINA PERVAN, 3.A

ANTONIJA GALIĆ, prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

 

GEOGRAFIJA

BOŽE TOLIĆ, 3.A

JOSIP BILIĆ, prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

 

POVIJEST

MARTIN PAŽIN, 1.A

IVANA GAŠPAR, prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

 

POVIJEST

MARKO GALIĆ, 2.A

DUJE GALIĆ, 2.A

NEDA ANDRIĆ, prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

 

FILOZOFIJA

MARTINA VUJČIĆ,4.A

DRAGO MIHALJEVIĆ,prof.

ŽUPANIJSKA RAZINA

 

NATJECANJE U DEBATI

JERKO ŠARIĆ, 4.A

IVA ŠARIĆ, 4.A

DONATA TOLIĆ, 4.A

MILA NEVENKA FOFIĆ, 2.A

GABRIELA ŠALINOVIĆ,2.A

PETRA KEŽIĆ, 2.A

DRAGO MIHALJEVIĆ, prof.

MEĐUŽUPANIJSKA

RAZINA 

 

NATJECANJE U MALOM NOGOMETU

EKIPA SREDNJE ŠKOLE

IVAN KLARIČIĆ, prof.

MEĐUŽUPANIJSKA

RAZINA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 24. 2. 2020. 13:27

TJEDAN PSIHOLOGIJE

Gostovanjem psihologinje Nataše Palac iz Ploča  obilježili smo Tjedan psihologije koji se održava od 17.2 do 23.2. u cijeloj Hrvatskoj. Cilj mu je  približavanje psihologije užoj i široj zajednici. Brojnim aktivnostima želi se pokazati sva širina uključenosti  psihologijske teorije i prakse u životu pojedinca. Naziv Natašine  radionice  bio je Kako se osjećati dobro…i još bolje? Cilj je svakog čovjeka  biti sretan, a biti sretan znači dobro se osjećati. Zlatne formule nema, ali postoji puno stvari koje nas mogu učiniti sretnima, a to su  najčešće male i jednostavne stvari. Pored pozitivnih emocija koje nas čine sretnima postoje i negativne emocije s kojima se trebamo suočiti ali ih pritom moramo i uvažavati. Vrlo često su nam putokaz što trebamo mijenjati,  prilika su  za rast i razvoj te  osobnu katarzu.   

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 24. 2. 2020. 12:04

OBILJEŽAVANJE DANA ZALJUBLJENIH

Motom  „Kako je divno biti nekome nešto“  započeli smo „valentinovski“ sat u 2.A razredu povodom obilježavanja Dana zaljubljenih. Čitale su se najljepše ljubavne pjesme,  pisma poznatih umjetnika.  O snazi prave ljubavi saznali smo pročitavši tragičnu ljubavnu priču o Miljenku i Dobrili. Učenice 4.A Donata Tolić i Iva Šarić  te učenica Petra Matković iz 1.A  glazbeno su uljepšale sat. Naglasili smo da je ljubav snaga koja ruši sve zapreke, pobjeđuje sebičnost, patnju i smrt. Ako i ne volimo onom romantičnom ljubavlju, ljubav je ta koja čeka da je poklonimo nekome....majci, ocu, bratu, prijatelju. Uvijek postoji netko tko će je rado primiti. Volite da biste bili voljeni!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 19. 2. 2020. 13:44

NAŠI VOLONTERI NA RADIO DELTI

Već niz godina naša škola  surađuje sa terapijskom zajednicom  Papa Ivan Pavao XXIII. s  Velikog Prologa. Sudjelovali smo u  preventivnim programima ili kroz aktivnosti školskih volontera  u animiranju i educiranju učenika tijekom radionica i slobodnih aktivnosti.  Povodom  predstavljanja novog projekta Zajednice  PitajMeKakoSam  na radio Delti iz Metkovića  pozvani smo u goste kako bi zajedno s psihologinjom Zajednice  Milkom Ramić iznijeli svoja iskustva volontiranja i  iskustva vezana za probleme ovisnosti i nasilja među vršnjacima. Za radio emisiju govorile su učenice volonterke s najvećim brojem volonterskih akcija Nensi Grbavac , Andrea Vukšić i Lea Radić (3.B).

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 19. 2. 2020. 13:35

IZLET U SPLIT NA PROJEKCIJU FILMA

U subotu 1.veljače na inicijativu profesorica  Matee Mihaljević Jurković i Antonije Dropulić za učenike je organiziran  izlet u Split na kinoprojekciju filma Jumanji-NEXT LEVEL u Cineplexxu. Dobro raspoloženi i uz harmoniku put nije bio dug. Oboružani kokicama i sokovima s interesom smo odgledali ovaj avanturistički film koji nas je odveo u svijet džungle i pustolovina. Film kroz likove dotiče puno ljudskih tema. Najviše se ističu prijateljstvo i timski rad. Najsnažnije su one o unutarnjoj ljepoti koja bi trebala biti važnija od fizičkog izgleda. Ponekad filmovi mogu biti gubitak vremena, ali i vrijedna metoda uvođenja učenika u pojedine teme.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 6. 2. 2020. 11:59

DANI POSLOVA U TURIZMU 2020.

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje  u petak 31.siječnja učenici 2. i 3.  razreda kuhara i konobara  sa svojim profesorima Nikolinom Nikollom i Milanom Serdarom  posjetili su sajam  „Dani poslova u turizmu“ održanom u Splitu u  Sportskom centru Gripe. Naši učenici  već se u školi savjetuju i  pripremaju za tržište rada informirajući se kako pronaći posao u turističko-ugostiteljskim zanimanjima. Sve o uvjetima poslovanja, poslodavcima i razvijanju karijere  saznali su na ovom sajmu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 6. 2. 2020. 11:56

OBJAVILI SMO ŠKOLSKI LIST

ŠKOLSKI LIST "TIN" U DIGITALNOM RUHU

Dragi čitatelji!

Ove godine smo se po prvi put odlučili na pokretanje ne tako malog projekta – stvaranje digitalnog školskog lista „Tin“. Očekuje nas puno posla, a Vas mnoštvo zabavnih i zanimljivih sadržaja koji će pratiti rad naše škole, lokalne zajednice, ali i zanimljive teme iz područja književnosti, filma i slično.  Okupili smo učenike koji su svjesni, dosljedni, inovativni i željni novih izazova i na koje se može računati. Zavirite u naše rubrike i upoznat ćete zanimljive savjete, informacije, ljude…  Da bismo našu školu učinili pristupačnijom, svestranijom i zanimljivijom, a samim tim i unaprijedili odnos učenika i učenika, učenika i nastavnika ovaj list će biti medij koji će nam u tome pomoći. Školski list će biti odraz truda i rada naših učenika i djelatnika škole. Nadamo se  kako ćete ih motivirati i bodriti  u njihovom radu. Stranici možete pristupiti na adresi skolski-list-tin.info

Glavna urednica lista i voditeljica Novinarske skupine je prof.Palma Tolić.

Dragi učenici i  profesori  pišite i pošaljite nam zanimljive i aktualne članke  na e-mail adresu:  

urednistvo@skolski-list-tin.info 

Vaši Tinovci!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 4. 2. 2020. 08:56

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ PODUZETNIŠTVA

U petak, 31. siječnja 2020. godine održano je školsko natjecanje u disciplini Poduzetništvo na kojem su sudjelovala dva tima 4. razreda smjera Ekonomist pod vodstvom mentorice Antee Grgurinović. Učenici su rješavali integralni zadatak u kojem su trebali pokazati svoju kreativnost, inovativnost i primijeniti teorijska znanja iz stručnih predmeta Poduzetništvo, Marketing, Računovodstvo, Vježbenička tvrtka i Komunikacijsko-prezentacijske vještine.Timovi koji su sudjelovali na natjecanju ostvarili su sljedeće rezultate:

LOZINKA / RAZRED / OSTVARENI BODOVI / POSTOTAK

  • im2001 / 4.B / 28/35 / 80%
  • TM821  / 4.B / 27/35 / 77%

Prema uputama WorldSkills Croatia (WSC - 2020) tim pod zaporkom im2001 ostvario je uvjete za Međužupanijsko natjecanje iz istog koje će se održati 12.ožujka 2020. u Ekonomskoj i upravnoj školi u Splitu.Zahvaljujemo organizacijskom povjerenstvu na predanosti, odgovornosti i odličnoj organizaciji školskog natjecanja. Čestitke timovima na sudjelovanju i ostvarenom rezultatu, a timu tj. učenicima koji su se plasirali na Međužupanijsko natjecanje, koje će biti održano 12. ožujka 2020. u Splitu, želimo puno uspjeha i sreće!

Prosudbeno povjerenstvo za provedbu školskog natjecanja

Zlata Kovačević, prof. mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 3. 2. 2020. 08:21

OBILJEŽILI SMO DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

DA SE NE ZABORAVI!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na  žrtve holokausta  27.1.   za učenike 1.A, 1.B i 2.C razreda organizirana je projekcija filma s temom holokausta. Naglašeno je  da je holokaust bio gubitak za civilizaciju kao cjelinu kao i za države koje su bile izravno uključene. Također, ukazali smo  na opasnost od radikalnih, ekstremističkih pokreta i totalitarnih režima, antisemitizma, ksenofobije i svih oblika mržnje. Učeći na povijesnim činjenicama  na koje nismo ponosni,  ispravnije  možemo djelovati  u budućnosti. Kao demokratski građani svatko je odgovoran, a budućnost  temeljena na poštivanju različitosti, ljudskih prava, posebno manjina,  bit će zasigurno svijetla.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 1. 2020. 08:58

„MOJ NOVAC, MOJA BUDUĆNOST“

FINANCIJSKA PISMENOST – PLANIRAJMO DANAS ZA SUTRA

Statistički podaci pokazuju kako su u Hrvatskoj  mlađi od 19 godina najmanje financijski pismeni. Zbog globalizacije financijska tržišta ubrzano se razvijaju, a  mladi su  sve više zatrpani financijskim informacijama. Odgovorno financijsko ponašanje   nužno je kako bi mudro promišljali o svojoj financijskoj budućnosti. Vodeći se interesom i potrebama učenika, profesor ekonomske grupe predmeta Slaven Tolić organizirao je niz predavanja za učenike 4. razreda gimnazije u domeni financijske pismenosti. Na uvodnom predavanju govorio im je o njezinoj važnosti  te područjima  koja će se obrađivati na sljedećim satima gdje će mu se kao predavači pridružiti i učenici 3.B razreda ekonomske struke.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 28. 1. 2020. 13:09

DRŽAVNA MATURA- ŠK.GOD.2019./2020. - INFORMACIJE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 28. 1. 2020. 09:43

PREVENTIVNI PROGRAM MUP-A

U sklopu preventivnih  akcija  Ravnateljstva policije  učenicima 3.c razreda   održano je predavanje  s temom trgovanja ljudima. Osnovni cilj je  sprječavanje svih oblika kriminaliteta trgovanja ljudima, upućivanje učenika na prepoznavanje opasnih situacija te načinima prevencije i zaštite. Problem trgovanja ljudima je  sveprisutan, posebice  u tranzicijskim zemljama.  Mladi su sve više izloženi takvim opasnostima preko primamljivih  ponuda unosnog posla i dobre zarade te lažnih  „romantičnih razloga“. Zbog nedostatka životnog iskustva vrlo često nasjednu i upadnu u zamku „modernog ropstva“. Najbolji način kojima se djecu može osvijestiti je konstantno upoznavanje s ovom problematikom te  naglašavanje  da su to sve situacije u kojima se svatko može naći i postati žrtva.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 22. 1. 2020. 09:59

PODRŽALI SMO CARITASOV PROGRAM

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja i zajedništva. U tom duhu  i ove školske godine prikupljali smo sredstva za Caritasov  program  pomoći siromašnim obiteljima „Za 1000 radosti – probudi dobro u svijetu“. Sudjelovali su svi učenici i djelatnici s malim novčanim prilozima. Prikupljeno je sveukupno 800 kn. Ova mala  kap dobrote u moru dobrih djela može puno učiniti, a to je ponajprije  da naučimo dijeliti i suosjećati.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 20. 12. 2019. 11:25

OBAVIJEST!

Poštovani učenici i roditelji,

U utorak, 03.prosinca, nastava se odvija prema redovitom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 2. 12. 2019. 18:48

TINU U ČAST - OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Bogatim i dinamičnim programom obilježili smo Dan škole. U pozitivnom i navijačkom  ozračju odigrala  se  nogometna utakmica između gimnazijalaca i učenika obrtničkih zanimanja te košarkaška utakmica između profesora i učenika.  U Polivalentnoj dvorani grada Vrgorca upriličen je kulturno-zabavni program u organizaciji prof. Palme Tolić i Jure Vujevića. Gromoglasnim pljeskanjem  popraćena je svaka glazbena numera  naših učenika. Pljeskalo se i našim gostima pjesnicima Ivanu Španjiću, Anđelki Korčulanić i Damiru Trogrliću Wasu koji su recitirali svoju poeziju  Tinu u čast. Hvala svima koji su nam omogućili da nam i ove godine bude tako lijepo!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 11. 2019. 12:11

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI

Maturanti  i djelatnici  naše škole odazvali su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ grada Vrgorca. Učenice Nensi Grbavac i Matija Antunović   sudjelovale su kao volonterke te su pridonijele veseloj i opuštenoj atmosferi.  Na ovaj način pokazali smo da nam je važna solidarnost, dobrovoljnost i besplatnost kao načela na kojima se zasniva darivanje krvi. Zahvaljujemo svim učenicima i djelatnicima koji su se odazvali, jer odluka da se daruje doza krvi koja život znači,  na najvišem je mjestu ljestvice dobrih djela.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 8. 11. 2019. 12:05

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019.

I ove godine pridružili smo se obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige. Ovogodišnja je tema  muzika, a povod je 200. godišnjica rođenja Vatroslava Lisinskog. Cilj manifestacije  promicanje je čitanja i promoviranje  knjiga. Pod motom U ritmu čitanja s učenicima smo izrađivali straničnike sudjelujući u međunarodnom projektu razmjene straničnika ISLM BOOKMARK PROJECT. Ove je godine naša zemlja  partner Mađarska. Na satu hrvatskog jezika prof.Palme Tolić  te na SRZ-u učenika 2.B i 3.C učenica Mila Fofić (2.A), koja i sama piše i puno čita,  predstavila je  i preporučila svoju omiljenu knjigu. Inspirativnim riječima govorila je o utjecaju knjiga na njeno pisanje i pogled na život. Također, upoznali smo se s znanstvenim činjenicama ZAŠTO ČITATI. Mila nam je ponudila recept prema kojem je knjiga poslastica, kako kaže veliki Tin, o kojoj trebamo ovisiti svaki dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 10. 2019. 12:35

GRAND GOURMET 2019.

Učenici 1. i 3. razreda kuhara i konobara sudjelovali su na 5. Međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana Grand Gormet u  Sunny Hotelu u Makarskoj. Organizator  je ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija). Učenici su imali  priliku upoznati nove trendove i tehnologije koje olakšavaju poslovanje, povećavaju  uspješnost te podižu razinu kvalitete.  Profesori voditelji  Milan Serdar i Nikolina Nikolla  prijavili su ih na  zanimljivu radionicu carvinga. Radi se o metodi  ukrašavanja, rezbarenja  hrane nastalu  u Tajlandu. Osim  ukusa jela današnji trendovi  zahtijevaju da servirana hrana ostavi dobar  dojam na konzumenta  što se može postići maštovitim aranžiranjem. Rezbarenjem  na tikvicama, dinjama i ostalom povrću učenici su naučili nešto novo što mogu primijeniti u svom budućem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 10. 2019. 12:16

AKCIJA UREĐENJA ŠKOLSKOG POVRTNJAKA

Na inicijativu profesorice kuharstva Nikoline Nikolla učenici  3. razreda kuhara ispred prostora školske kuhinje započeli su s uređenjem  malenog  povrtnjaka. Poduzimanje izvannastavnih aktivnosti u kojima učenici rade rukama, brinu se o tlu i uzgajaju biljke  korisne su ne samo za nastavu nego i za svodnevni život. Izvrsna je to prilika da se međusobno druže, izmjenjuju iskustva i uče na otvorenom. Zasadit će začinsko biće i povrtne kulture. Povezivanje nastave kuharstva s praktičnim radom uzgoja začinskog bilja i namirnica zaokružit će se ,zasigurno na kraju, u jednom maštovitom jelu  koje ćemo  konzumirati.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 10. 2019. 12:12

Natječaji Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 29. 10. 2019. 11:55

RADIONICE MODNE ILUSTRACIJE ZA UČENIKE

MAJA BEUS: „Ne želim biti u komfornoj zoni. To me potiče da se razvijam, rastem i okušavam  u nečem novom i drukčijem.“

U organizaciji ravnateljice Centra za kulturu i baštinu grada Vrgorca Žane Pervan-Odak za učenike  naše škole  započele su  radionice modne ilustracije. Voditeljica radionice je entuzijastična, vesela i neposredna  Maja Beus,  grafička dizajnerica iz Vrgorca. Maja se probila u sam vrh ilustratorske scene. Uvrštena je u 100 najboljih svjetskih ilustratora.  Živjela je i radila u brojnim svjetskim metropolama, od New Yorka do Londona da bi se na kraju skrasila u  Zagrebu gdje ima  svoj studio za dizajn. Specijalnost joj je modna ilustracija, radila je za Louisa Vuittona, Oscara de la Rentu, Vogue. Radionice je započela osnovama pravilnog crtanja. U današnje vrijeme kada se potiče kreativnost, inovativnost, poduzetnički duh i samozapošljavanje upoznati nekoga tko može živjeti od svog talenta i rada  za djecu može biti samo poticajno.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 21. 10. 2019. 07:42

OBAVIJEST!

Zbog štrajka prosvjetnih djelatnika nastava će se odvijati prema rasporedu koji će ovisiti o broju profesora u štrajku. Prijevoz učenika za povratak kući dana 10.10.2019. bit će organiziran u 10,00 h. Za sve upite možete se obratiti na našu e-mail adresu.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 10. 10. 2019. 07:59

SUDJELOVALI SMO NA TRENINGU „DIJALOG EUROPSKE UNIJE S MLADIMA U SREDNJIM ŠKOLAMA“

Učenica 4.A Iva Šarić  i profesor Drago Mihaljević sudjelovali su na treningu „Dijalog EU s mladima u srednjim školama“ održanom u Orahovici od 26.do 29.9.2019. Svrha edukacije  je pružiti mladima priliku da iznesu svoje mišljenje i prijedloge vezane za teme :Kvalitetni poslovi, Rad s mladima i Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima. Na ovaj način svoje prijedloge mogu konkretizirati u politikama na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Malta je primjerice poslušala mlade te smanjila cenzus za glasanje s 18 na 16 godina. Uz predloženu metodologiju 7. ciklusa Dijaloga učili su provesti fokus grupu te photo/video voice metode, a razvili su i svoje planove za provedbu konzultacija. Učili su i kako projektno razmišljati i iskoristiti mogućnosti koje Dijalog nudi u svojim zajednicama, jer savjeti mladih točka su koja povezuje donositelje odluka i mlade.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 2. 10. 2019. 12:30

PROFESOR KEMIJE NIKOLA MEĐUGORAC OTIŠAO U MIROVINU

Nakon više od četiri desetljeća rada u našoj školi profesor kemije Nikola Međugorac (naš Niđo)  otišao je u mirovinu. Svoju profesorsku zadaću odradio je odgovorno i vrijedno. S velikom predanošću  generacije  i generacije učenika uveo je u svijet kemijskih elemenata, spojeva i formula. Djecu je podučavao da isključivo uče zbog svog osobnog napredovanja i da im to bude motiv, a ne ocjena.  Znao je da samo zajedno mogu doći do uspjeha,  a uspjeh je bio kada bi svako dijete dalo sve od sebe ma kakva ocjena bila. Kolege mu zahvaljuju na dobroj suradnji i humoru kojim nas je nasmijavao u zbornici. Ovim putem mu želimo puno zdravlja i veselja  u umirovljeničkim danima. Učenici njegovog razreda priredili su mu oproštajnu zakusku a kolektiv mu je uručio prigodni dar. Više foto u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 19. 9. 2019. 11:44

EKSKURZIJA - FOTOGRAFIJE

ŠKOLSKA GODINA 2018./2019.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 17. 9. 2019. 11:27

PRAVILNIK O NAČINIMA, POSTUPCIMA I ELEMENTIMA VREDNOVANJA UČENIKA U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI

https://www.ucenici.com/pravilnik-o-nacinima-postupcima-i-elementima-vrednovanja-ucenika-u-osnovnoj-i-srednjoj-skoli/

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 13. 9. 2019. 09:12

UČENIKU MARKU GALIĆU I NJEGOVOJ MENTORICI IVANI GAŠPAR URUČENA NAGRADA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Početkom srpnja učeniku Marku Galiću i njegovoj mentorici Ivani Gašpar uručena je novčana nagrada Splitsko-dalmatinske županije za postignuti odličan rezultat na Državnom natjecanju iz povijesti u 2019. godini. Čestitamo!

https://www.dalmacijadanas.hr/najbolji-ucenici-u-drzavi-jedina-u-hrvatskoj-splitsko-dalmatinska-zupanija-za-nagradene-ucenike-i-mentore-izdvojila-ukupno-350-tisuca-kuna-novcanih-nagrada

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 13. 9. 2019. 08:47

SVIM UČENICIMA I NASTAVNICIMA ŽELIMO USPJEŠNU NOVU ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 9. 9. 2019. 09:40

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 22. 8. 2019. 11:01

POPIS NOVIH UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 16. 7. 2019. 09:15

"ŽELIM BITI!!! - KAMO POSLIJE OSNOVNE ŠKOLE U SDŽ"

http://gogss.hr/UPIS_19_20/mobile/index.html

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 14. 6. 2019. 08:01

TURNIR U ŠAHU ŠAHOVSKE SEKCIJE

POBJEDNIK MATEJ HERCEG (2.B)

Jeste li znali da je u 30 zemalja šah uveden kao izborni predmet? Prva srednja škola koja ga je uvela kao obvezan predmet nalazi se u bugarskoj Slivnici. U Hrvatskoj, a u suradnji s šahovskim velemajstorom Garijem Kasparovim, postoji inicijativa da se uvede u škole kao izborni predmet. Potaknuti time došli smo  na ideju da se našim učenicima ponudi kao izvannastavna aktivnost. Zainteresiranost učenika za sekciju je izvan svakog očekivanja. Voditelj aktivnosti profesor je geografije Josip Bilić, dobar igrač šaha. Kroz školsku godinu učenici su se upoznali s poviješću razvoja šaha, velikanima ove igre te glavnim taktičkim idejama. Na internetu su gledali poteze uz komentare velemajstora. Na kraju ove godine organizirali smo školski turnir među članovima sekcije. Pobijedio je Matej Herceg (2.B). Drugo mjesto osvojio je Gašpar Frane (1.A), dok je treće mjesto osvojio Blago Vukšić (2.B). Šah kod djece razvija kritičko i logičko razmišljanje, rješenja i odluke donose se u kratkom roku te doprinosi razvoju pažnje i samokontrole. VIŠE FOTOGRAFIJA U OPŠIRNIJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 7. 6. 2019. 12:01

NA DANIMA DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA 2019.

Učenici kuharstva i njihovi profesori Marija Šimunović, Milan Serdar i Nikolina Nikolla i ove godine sudjelovali su na tradicionalnoj vrgorskoj eno-gastronomskoj manifestaciji Dani Dalmatinskog pršuta i vina. U lijepom ambijentu Gradskog parka asistirali su poznatim chefovima ŠKMER-a (Udruga šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija) Mariji Lulić, Željku Bremecu, Vuksanu Mitroviću u kulinarskom show-u „Mediteranska kuhinja na vrgorskom pijatu“. Velika čast bila im je kuhati uz poznatog kuhara Stevu Karapandžu koji je bio oduševljen njihovim entuzijazmom. Sudjelujući u pripremi  njoka s pršutom i vinom imali su priliku pokazati  znanja praktičnog dijela struke u koji inače ulažu puno truda. Na ovaj način pridonijeli smo i kvalitetnoj turističkoj ponudi svojega grada. O našem sudjelovanju pogledajte na...https://www.facebook.com/tzvrgorac/videos/644801549330629/?hc_ref

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 6. 6. 2019. 12:45

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠK.GOD.2019./20120. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 4. 6. 2019. 11:44

SUDJELOVALI SMO NA DANIMA PREDŠKOLSKOG ODGOJA

I ove godine naši učenici volonteri sudjelovali su na Danima predškolskog odgoja koje organizira dječji vrtić Pčelica. Koja je razlika između domaćih i divljih životinja, gdje žive, kako se  glasaju itd. najmlađe skupine vrtićana saznali su u radionici Učimo o životinjama. Učenici 2. A  pripremili su im igrokaz Miš i lav u kojem je plašljivi i sitni miš pomogao velikom i strašnom lavu da se oslobodi zamke. Iz igrokaza su shvatili da trebamo poštivati i pomagati svakome, a osobito slabijima od sebe, jer nikad ne znaš kad ti se i od koga  dobro dobrim može vratiti. U drugoj radionici učenika 2.B susret s predškolcima  organiziran je u kuhinji naše škole kako bi se  upoznali s pojmovima zdrava hrana, pravilna prehrana te sa zanimanjem kuhar i konobar. Zajenički s učenicima kuharstva, njihovim profesorima Milanom Serdarom, Marijom Šimunović i Nikolinom Nikolla pripremali su i  konzumirali  jelo s voćem.

VIŠE FOTOGRAFIJA U OPŠIRNIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 4. 6. 2019. 08:00

MATURANTI – NORIJADA

Svoj zadnji srednjoškolski dan naši maturanti  proslavili su norijadom. S veseljem, smjehom  i pjesmom oprostili su se od svojih školskih klupa,  profesora i ostalih djelatnika s kojima su dijelili lijepe trenutke. Ako je i bio pokoji manje lijep, zaboravio se.  S njima je bilo  inspirativno raditi i pratiti ih kako rastu. Želimo im puno uspjeha na  daljnjem životnom putu. Neka  vjeruju u sebe slijedeći svoje  snove. Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 31. 5. 2019. 10:19

KONCERT GLAZBENE ŠKOLE IZ MAKARSKE

U okviru plana i programa predmeta Glazbena kultura, a u organizaciji profesora  Jure Vujevića,  učenici gimnazijalci odslušali su koncert polaznika Glazbene škole iz Makarske te područnog odjela iz Vrgorca. Izvodeći djela poznatih skladatelja u nazočnosti svojih profesora, zadivili su publiku. Iako je prvim taktovima ozbiljne glazbe bilo teško privući pažnju učenika, moramo priznati, što je vrijeme odmicalo to su  njihovo oduševljenje i pažnja bili na najvišem nivou. Čuli su, neki i po prvi puta uživo, kako zvuče harmonika, mandolina, klarinet, truba itd… Dokazali su  da taktovi  žive glazbe  mogu pobuditi najdublje emocije, proširiti percepciju doživljaja   i vinuti čovjeka u prostranstva kakva mogu samo umjetnička djela. Na koncertu su sudjelovale i naše učenice, ujedno  i učenice glazbene škole, Rina Markotić i Anet Žderić svirajući na trubi i klarinetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 31. 5. 2019. 08:23

ERASMUS + PROJEKT

POVRATAK IZ PORTUGALA

Nakon trotjednog  uspješno realiziranog projekta Erasmus + učenici kuharstva i njihovi profesori vratili su se iz Portugala. Puni pozitivnih  dojmova i novih iskustava učenici su  još ustrajniji u odluci da je kuharstvo kao struka njihova budućnost. Osim novih znanja prednost i dobitak je ovakvog projekta, a što ostaje trajno, iskustvo upoznavanja novih kultura i ljudi. Profesori su pohvalili naše učenike jer su pokazali stručna znanja, zavidno znanje engleskog jezika, primjerenost i odgovornost  u obavljanju svojih radnih zadataka u kuhinji i u životnom prostoru koji su međusobno dijelili. Učenici su zahvalili svojim profesorima Mariji Šimunović i Slavenu Toliću na stručnom vođenju, brizi i podršci  u ovoj kratkoj životnoj avanturi.

           

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 31. 5. 2019. 07:52

PREZENTACIJA KOKTELA VRGORAC

PRIPREME ZA SMOTRU UGOSTITELJSKO-TURISTIČKIH ŠKOLA

Pripremajući se za Smotru turističko-ugostiteljskih škola na Visu  učenici 3.D razreda  su  uz stručno vodstvo   profesora Milana Serdara održali u prostoru školske kuhinje  prezentaciju koktela Vrgorac. Prezentaciju je odradio učenik Bernard Ujdur. Uz zanimljivu dekoraciju, konačni rezultat bila je čaša prelijepe  žućkasto crvene tekućine napravljena od tekile, 100% narančinog soka te domaćeg sirupa od višanja. Gosti smotre  imat će ga priliku i degustirati. Učenici i njihovi mentori raduju se sudjelovanju na Visu jer je to prilika da pokažu  svoju zrelost, stručnost, srdačnost i ljubav za ovaj zahtjevan i odgovoran posao. Školovanje i usavršavanje stručnog kadra znači i perspektivu razvoja turističke djelatnosti, posebno u sredinama u kojima je turizam primaran.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 8. 5. 2019. 12:27

ERASMUS+ PROJEKT

POZDRAV IZ PORTUGALA!

Srednja škola Tina Ujevića iz Vrgorca, u okviru konzorcija, s obrtničkom školom iz Imotskog i srednjom strukovnom školom iz Makarske  krenula je u realizaciju Erasmus+ projekta. Riječ je o programu Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje mladih te njihovom povezivanju sa tržištem rada. U sklopu projekta ukupno je 31 učenik iz sve tri škole koji odlaze na stručno usavršavanje u Portugal, Italiju i Španjolsku. Ovim projektom postajemo ambasadori grada, regije i cijele Hrvatske.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 2. 5. 2019. 08:47

DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI U ZADRU

MARKO GALIĆ – 2. MJESTO

DUJE GALIĆ – 6. MJESTO

Naši  učenici 1.razreda gimnazije  Marko  i Duje Galić  vratili su se iz Zadra s odličnim rezultatima iz povijesti. Daroviti i ambiciozni, ovi zaljubljenici u povijest svojim predanim radom  i istraživačkim pristupom, uz stručnu podršku mentorice Ivane Gašpar, nastavljaju nizati odlične rezultate još iz osnovne škole.  Isčitavajući dodatnu literaturu nije im žao uloženog truda i vremena. Odlični rezultati poticaj su im u daljnjem proučavanju povijesnih događaja. Svojim znanjem, ozbiljnim pristupom radu,  a nadasve  svojim skromnošću,   primjer su  i inspiracija drugim učenicima. Čestitke učenicima i njihovoj mentorici!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 4. 2019. 11:03

FOTORADIONICA "SVIJET U BOJAMA"

U organizaciji Foto Hrvatske i Centra za kulturu i baštinu grada Vrgorca od 13. do 14.4. održana  je  fotoradionica „Svijet u bojama“. Fotoradionicu je uz mentore, novinarku Sanju Grgić Ćurić i njenog supruga Nikolu Ćurića, pohađalo desetak učenika iz naše škole. Nakon teorijskog dijela gdje su naučili najvažnije o fotografiranju krenuli su u  avanturu fotografirajući  motive Vrgorskog polja, starog sela Godinj itd. Radionica je završena izložbom radova te podjelom zahvalnica. Gdja. Sanja je naglasila da su svi polaznici odradili svoje zadatke kao pravi profesionalci. Neke od njih s „dobrim okom“ za motiv, kadar, atmosferu  posebno  je pohvalila te im  preporučila da se bave fotografijom.  Nadajući se nekom novom susretu nije krila oduševljenje  ovim krajem u kojem ne nedostaje inspirativnih motiva.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 29. 4. 2019. 08:22

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE - HRVATSKI JEZIK Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 25. 4. 2019. 08:36

NAGRADNI NATJEČAJ „JA SAM PISAC“

MILA NEVENKA FOFIĆ – FINALIST

BRIGITA GAŠPAR – POLUFINALIST

Povodom manifestacije Noć knjige 2019., kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, učenici naše škole  i njihovi mentori  uključili su se literarnim  radovima na nagradnom natječaju „Ja sam pisac“. Talentirane i svestrane učenice  Mila Nevenka Fofić (1.A), mentorica profesorica Palma Tolić, ušla je u finale,  dok je Brigita Gašpar (2.A), mentorice profesorice  Leila Erceg i Antonija Gašpar, ušla u polufinale natječaja. Također su  sudjelovale  Petra Bašić (2.A) i Lucija Nižić (2.A). Zadatak im je bio napisati kratku priču na temu „Omiljeni lik u mojoj priči“. Brigita je pisala o  Harry Potteru dok je  Milina djevojčica koja susreće Malog princa u priči  naučila kako treba slijediti  svoje srce, jer srce vidi ono što je očima nevidljivo.

ČESTITKE MILI I BRIGITI TE NJIHOVIM MENTORICAMA!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 17. 4. 2019. 12:50

GLAZBENI USPJESI UČENICE RINE MARKOTIĆ

Talentirana glazbenica Rina Markotić, učenica naše škole te članica Gradskog puhačkog orkestra „Ljudevit Bačić“ Vrgorac, osvojila je u Splitu 1.nagradu na natjecanju Daleki Akordi u kategoriji  puhača. Također je osvojila  i 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju puhača „Woodwind & Brass“ u Varaždinu. Rina  svira trubu  već 7 godina. Potječe iz obitelji u kojoj se njeguje ljubav prema glazbi, a koliko voli svoj  instrument ukazuje i njena želja da  jednoga dana  upiše Glazbenu akademiju.

Čestitke Rini!!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 17. 4. 2019. 12:14

IDEMO NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI LOGIKE I U FUTSALU

Odličnim rezultatima u znanju  na županijskoj razini pravo sudjelovanja na državnoj razini ostvarili su učenici  DUJE GALIĆ I MARKO GALIĆ (1.A) iz POVIJESTI, mentorica IVANA GAŠPAR  te učenica IVA ŠARIĆ (3.A) iz LOGIKE , mentor DAGO MIHALJEVIĆ. Na državnu razinu izborila se i školska muška ekipa u futsalu pod mentorstvom IVANA KLARIČIĆA I ANTE VUKOJEVIĆA.  Želimo im puno uspjeha na natjecanju koje će se održati u travnju i svibnju 2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 11. 4. 2019. 11:27

VJEŽBENIČKA TVRTKA - PREZENTACIJSKE VJEŠTINE NAŠIH UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Ekonomisti najbolje znaju da je u poslovnom svijetu važan  dojam koji se ostavlja na poslovnog  partnera, ali  i na korisnike usluga ili proizvoda. Učenici u  predmetu  Vježbenička tvrtka uče i  razvijaju svoje prezentacijske vještine. To nije samo sposobnost  umijeća govorenja već izradba prezentacija i njezino prezentiranje.  Odgovarajući izazovima poslovnog svijeta, učenici 3.B su tako pod mentorstvom svoje profesorice Zlate Kovačević  izradili prezentaciju simultane tvrtke Gricko d.o.o. Uspješno su iskoristili  sve svoje potencijale i kreativnost kako bi odgovorili na potrebe suvremenog kupca. U svakom slučaju, kao i za druge vještine, talent je samo dio onoga što prezentator može pokazati, ostatak leži u trudu te u kontinuiranom  usavršavanju i učenju. A koliko su uložili truda i znanja, procijenite sami. VIDEO  pogledajte u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 9. 4. 2019. 11:26

ČESTITKE NAŠIM NOGOMETAŠIMA!

Našim učenicima,  nogometašima HMNK-a Vrgorac, čestitamo povodom osvojenog trećeg  mjesta u završnici prvenstva Hrvatske u malom nogometu za kadete u Vinkovcima. BRAVO MOMCI!smileysmiley

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 9. 4. 2019. 11:00

ZNANJEM PROTIV PREDRASUDA

OTVORENO O EPILEPSIJI

U svijetu postoji bezbroj bolesti koje  svojim specifičnim simptomima  privlače pozornost, izazivaju kontroverze i stvaraju predrasude. Jedna od takvih je i epilepsija.  Oboljeli od epilepsije i njihove obitelji tijekom povijesti trpjele su  nerazumijevanje. Stoga je povodom Svjetskog dana podrške oboljelima od epilepsije u školi gostovala  naša bivša učenica   Ela Miličević  koja i sama boluje od ove bolesti. Učenici su imali priliku upoznati  jednu hrabru djevojku koja otvoreno priča o svojim iskustvima. Ela je primjer drugima, pogotovo mladima, kako se nositi s problemom te ga prije svega shvatiti kao priliku za napredovanjem. Bolest ju je naučila životnoj filozofiji u kojoj  se više cijeni zdravlje, više suosjeća, razumijeva drugog čovjeka. Svatko od nas, pa tako i Ela svojim društvenim angažmanom, želi i treba svijet učiniti boljim i tolerantnijim za  život  bez obzira na različitosti i  predrasude.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 3. 4. 2019. 11:57

VJEŽBENIČKA TVRTKA – PRIPREMA ZA POSLOVNI SVIJET

Brze promjene  koje se događaju  u svjetskom gospodarstvu postavljaju  nove izazove kojima educiranjem i praktičnim radom  odgovaraju  ekonomisti naše škole. Cilj je stvoriti kvalitetne kadrove  koji će se odmah uključiti u poslovni svijet ili  uspješno nastaviti  svoje školovanje. Po uzoru na zapadno-evropski sustav obrazovanja kroz  predmet Vježbenička tvrtaka učenici su početkom školske godine pod vodstvom profesorice Zlate Kovačević osnovali simultano trgovačko društvo ( vježbeničke tvrtke ) koje preslikava operacije iz stvarnog poslovnog svijeta. Djelatnici tvrtke uključeni su u zatvorenu mrežu kupovine i prodaje gdje je sve simulirano pa tako i novac i roba. Učenici na ovaj način razvijaju kreativnost, profesionalizam, komunikativnost te međusobnu toleranciju. Primjere web stranica Vježbeničkih tvrtki koje su  izradili učenici možete pogledati na sljedećim linkovima.

https://sites.google.com/view/bakydoo ( Baky d.o.o. - Danijel Pervan 3.B)

https://sites.google.com/view/hotel-nacional/ (Nacional d.o.o. - Matea Miličević4.B)

https://gricko-d-o-o.webnode.hr/ (Gricko d.o.o. - Ivica Grljušić, 3.B i Marin Dropulić, 3.B)

https://sites.google.com/view/picasso-d-o-o/ (Picasso d.o.o. - Tea Divić, 4.B i Glabrijela  Glamuzina, 4.B)

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 25. 3. 2019. 11:19

EDUKACIJA NASTAVNIKA NA EKONOMSKOM FAKULTETU

S obzirom na naputke ASOO i promjene vezane uz predmet Računovodstvo, ovogodišnju provedbu natjecanja u disciplini Računovodstvo te poslani program Synesis Županijsko stručno vijeće je organiziralo edukaciju za nastavnike na Ekonomskom fakultetu Split.

Prvu radionicu o načinu korištenja i implementaciji programa Synesis u redovnu nastavu održali su prof.dr.sc. Željana Aljinović Barać i doc.dr.sc. Slavko Šodan. Zahvaljujemo Ekonomskom fakultetu na domaćinstvu prvenstveno predavačima na potpori i savjetovanju, ravnateljici ekonomske škole u Splitu Nedi Bartulin na podršci, voditeljici Županijskog vijeća ekonomista Suzani Mikulić i kolegici Klaudiji Dimić na inicijativi održavanja edukacije. 

U edukaciji su aktivno sudjelovali nastavnici naše škole: nastavnica Računovodstva i Vježbeničke tvrtke Zlata Kovačević koja je nedavno promovirana u zvanje mentor i nastavnik Računovodstva Slaven Tolić koji je ujedno i koordinator projekta Erasmus +.

                                          Zlata Kovačević, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 25. 3. 2019. 08:24

OBAVIJEST O IZBORU NAJPOVOLJNIH PONUDA ZA ORGANIZACIJU MATURALNE EKSKURZIJE

Na sastanku Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbora najpovoljnije ponude za organizaciju maturalne ekskurzije, dana 18.3. 2019. godine, odabrane su kao najpovoljnije ponude agencije  MAGELLAN d.o.o., PERLA SVJETSKA PUTOVANJA d.o.o. te  putnička agencija  ΣRIDΔN.  Dana 27.3.2019. (srijeda)u 9,15 bit će predstavljanje navedenih agencija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 22. 3. 2019. 11:59

NASTAVA HRVATSKOG JEZIKA

UKAZUJEMO NA VAŽNOST HRVATSKE PISMENOSTI I KULTURE

GLAGOLJICA – PISMO U KOJEM SE ZRCALI NAŠA POVIJEST

Kako bismo potakli popularizaciju glagoljice, jednog od najprepoznatljivijih obilježja hrvatske pismenosti i kulture, profesorice hrvatskog jezika Leila Erceg i Antonija Gašpar na satu hrvatskog jezika s učenicima 2.A  na prigodan način obilježili su 22.veljače, Dan hrvatske glagoljice. Tog dana je davne 1483. godine tiskana prva hrvatska glagoljska knjiga „Misal po zakonu rimskoga dvora“. Ujedno je i prvi misal u Europi koji nije tiskan latinicom i latinskim jezikom. Uglata glagoljica je poseban tip glagoljice koja je nastala u 13.  st. i razvijala se isključivo na hrvatskome govornom području. Zbog svog oblika smatra se i najljepšim tipom glagoljice. Učenici su prezentirali svoje uratke te tim lijepim pismom ukrasili svoj razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 12. 3. 2019. 12:13

STARA ŠKOLA U NOVOM RUHU

DOVRŠENI RADOVI ENERGETSKE OBNOVE

Na vrijeme pripremljenom projektnom dokumentacijom i zalaganjem našeg ravnatelja među malobrojnim smo školama koje su  početkom školske godine uspjele   ishodovati sredstva za energetsku obnovu školske zgrade. Projekt je sufinanciran iz Europskih fondova te  sredstvima Županije. Uspješnim dovršetkom radova na staroj  školskoj zgradi  zamijenjeni su fasadni otvori, postavljeni su novi toplinski oblozi vanjskih zidova, izmijenjen strojarski dio centralnog grijanja, promijenjeni radijatori, rasvijetna tijela, el. instalacije te su obojane  sve prostorije. Sve ovo pridonijet će financijskim i energetskim uštedama, očuvanju okoliša te poboljšanju i unapređenju školskog standarda. Zahvaljujemo svim učenicima i djelatnicima na razumijevanju tijekom trajanja radova.

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/od-stare-skole-do-ugodnog-prostora-za-ucenje-i-rad/36723

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 7. 3. 2019. 12:02

SUDJELUJEMO NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

Nakon provedenih školskih natjecanja pravo sudjelovanja na županijskoj razini stekli su sljedeći učenici  iz predmeta: HRVATSKI JEZIK -  Martina Vujčić (3.A) i Korina Pervan (3.A) , mentorica Antonija Galić. POVIJEST -  Marko Galić (1.A), Duje Galić (1.A), mentorica Ivana Gašpar, učenik Marino Jurjević (4.A), mentorica Neda Andrić. GEOGRAFIJA – Marko Begović (2.A), mentor Josip Bilić. LOGIKA – Iva Šarić (3.A), Donata Tolić (3.A), mentor Drago Mihaljević te TZK –Ženska ekipa u futsalu, mentor Ivan Klaričić. Na međužupanijskoj razini sudjeluje Debatni klub (Iva Šarić,3.A, Jerko Šarić, 3.A, Laura Gašpar, 4.A,Nika Tolić, 2.A , te Korina Pervan, 2.A, mentor - Drago Mihaljević).

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha na daljnjim natjecanjima!

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 5. 3. 2019. 11:27

OBILJEŽAVANJE DANA MATERINSKOG JEZIKA (21. 2. 2019.)

U ugodnoj atmosferi prostora  gradske knjižnice Palma Tolić, prof. hrvatskog jezika, održala je sat s učenicima 4.A razreda kojim se obilježio Dan materinskog jezika. Analizirali su pjesme napisane dijalektom.. Prateći govorne TV emisije trebali su napisati zapažanja o uporabi hrvatskog jezika u javnoj uporabi: naglascima, ritmu govora, uporabi dijalektizama,  anglizama, tuđica, uočiti  jasnoću i tečnost izražavanja. Polovici od šest tisuća svjetskih jezika prijeti nestanak u idućih nekoliko naraštaja. UNESCO tvrdi da je nestanak bilo kojeg  jezika gubitak  i osiromašenje za cjelokupni ljudski um i znanje. Učenici su zaključili  da u težnji čovjeka da spozna svijet, materinski jezik stoji na početku kao neosporni uvjet.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 2. 2019. 13:55

TJEDAN PSIHOLOGIJE (18. - 24. 2. 2019.)

ODRŽANO PREDAVANJE ZA NASTAVNIKE

Ljudska su lica zrcala. Na licima svojih bližnjih vidimo svoju sliku.
Kakva je ta slika, lijepa ili ružna? To ovisi o nama samima.

Povodom Tjedna psihologije psihologinja Nataša Palac za nastavnike je u knjižnici  održala predavanje Emocionalna inteligencija (EQ). Nema čovjeka na svijetu koji nema nekih psiholoških dilema. Svjedoci smo nemilih događaja o kojima  čujemo na televiziji, vidimo  na svom radnom mjestu  ili okolini. Pitamo se kako se problem nije mogao uočiti, kako emocije nismo mogli prepoznati i potom prevenirati. Jedan je od problema činjenica da postoji  stigma osobe koja ima lakše psihološke ili teže psihičke probleme te obitelji koja dijeli s njim suživot. Sram i strahovi zbog izolacije i osude okoline najčešći su razlozi da se problem skriva  i ne suočava s njim te ne traži stručna pomoć. Stoga je promocija psihologije i psihologa potrebna. Sve o emocijama, prepoznavanju, sposobnosti da osjećamo tuđe emocije i sudjelujemo u njima saznali smo na ovom predavanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 2. 2019. 13:36

POTIČEMO ČITANJE

ČITAJ NAGLAS. MIJENJAJ SVIJE(S)T!

SVJETSKI DAN ČITANJA NAGLAS

Uvidjevši da mnoga djeca u zemljama trećega svijeta ne znaju čitati ni pisati,tj. ne mogu ispričati svijetu svoje  životne priče, američka pedagoginja na području pismenosti Pam Allyn se  putem organizacije LitWorld odlučila zalagati za promicanje  pismenosti koja je uvjet društvenih promjena i razvoja.  Jedna od aktivnosti je obilježavanje Dana  čitanja naglas. Pridružili smo se čitanjem svojih omiljenih tekstova. Učenici su  čitali  Bibliju, poeziju Tina Ujevića, A.B. Šimića, tekst blogerice Matee Mihaljević iz Ljubuškoga , poglavlja iz knjige Sanjari i borci Ingrid Divković (Kćeri ne nosi marke, budi marka, Znaš li). Učenica  Mila Fofić pročitala je i svoj prozni tekst Put. Analizirali smo tekstove, pričali  o knjigama, čitanju. Svi izabrani tekstovi, složili smo se, u sebi su veličali plemenite vrijednosti kojima svi težimo.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 2. 2019. 13:05

Javni poziv za prikupljanje ponuda za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (školske ekskurzije) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 2. 2019. 12:17

POBJEDNICI SMO ZONSKOG NATJECANJA U FUTSALU

U zonskom natjecanju u futsalu 13.2.2019. u muškoj konkurenciji natjecale su se 4 ekipe: SŠ Jure Kaštelan iz Omiša (SŠD Omiški gusari), SŠ fra Andrija Kačić Miošić iz Metkovića (SŠD Domagoj), Tehnička škola iz Imotskog (Tehničari) te SŠ Tina Ujevića iz Vrgorca ((SŠD Tin). U polufinalnim susretima susreli su se učenici Omiša i Makarske. Omišani su bili bolji s rezultatom 6:0. Drugi polufinalni par činila je ekipa naše i Tehničke škole iz Imotskog. Slavili smo pobjedom 6:1. U tvrdoj i neizvjesnoj finalnoj utakmici izvojevali smo pobjedu s rezultatom 5:3. Ovim rezultatom smo se plasirali na županijsko natjecanje. Ženska ekipa u futsalu također ide na županijsko natjecanje. Suparnička ženska ekipa iz Imotskog  nije došla na natjecanje.Voditelji naših učenika su profesori Ante Vukojević i Ivan Klaričić. Svima puno sreće!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 14. 2. 2019. 09:35

NATJEČAJI ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 12. 2. 2019. 08:45

OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Za Dan sjećanja na žrtve Holokausta 27. siječnja upriličili smo za učenike projekciju filma Dječak u prugastoj pidžami. Uz to je  Matea Mihaljević-Jurković, prof. povijesti, održala  radionice uz prikazivanje dok. filma Auschwitz S. Spielberga. Cilj radionica bio je senzibilizirati učenike na primjere nepravde, progona i kršenja ljudskih prava te razvijanje njihove odgovornosti u kontekstu građanskog društva.   

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 1. 2019. 13:23

BLAGDANSKE AKTIVNOSTI ŠKOLSKIH VOLONTERA I MATURANATA

Blagdansko je vrijeme. Vrijeme dobrote, praštanja, pomirenja i slavlja. Vrijeme susreta Boga i čovjeka, čovjeka i čovjeka. Pružiti ruku mira i ljubavi, donijeti zrnce radosti i veselja nastojali su učenici volonteri za 4 vrtićke grupe pripremivši  predstavu „Božić jedne lutke“. Predstava s temom o važnosti i potrebi prijateljstva, pa makar to bila i jedna lutka,  ukazala im je na potrebu kako treba biti otvoren, dobronamjeran i tolerantan u stvaranju prijateljstva. Da nisu sami pokazali smo i štićenicima staračkog doma  zapjevavši  božićne pjesme. Maturanti su sudjelovali na Božićnom sajmu prodajući kolače. S novom nadom u bolju godinu za sve nas ušli smo na najbolji način…susretom.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 8. 1. 2019. 12:18

NATJEČAJI ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 28. 12. 2018. 11:41

SUDJELUJEMO U ERASMUS + PROJEKTU „ZAPOŠLJIVOST – SNOVI I STVARNOST“

10 UČENIKA + 2 VODITELJA  PUTUJU U PORTUGAL

Sveukupno 31 učenik iz Obrtničko-industrijske škole u Imotskom (nositelj projekta), Srednje škole Tina Ujevića iz Vrgorca i Srednje strukovne škole iz Makarske sudjeluju u ERASMUS + projektu ZAPOŠLJIVOST – SNOVI I STVARNOST. Financiran je sredstvima EU u vrijednosti 75.372,00 eura.  Projekt uključuje suradnju i razmjenu učenika obrtničkih zanimanja. Iz naše škole  u Portugal putuju na dva tjedna  učenici kuhari s prof Slavenom Tolićem (kordinator projekta) te Marijom Šimunović, profesoricom kuharstva. Program je usmjeren razmjeni iskustava, proširivanju znanja, jačanju vještina, zapošljavanju europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja. Sudjelovanjem u EU projektima stvara se poticajna radna atmosfera, razvija se kultura suradnje, poštovanja i partnerstva u odgoju i obrazovanju. Svi se vesele ovoj suradnji, a pogotovo djeca.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 4. 12. 2018. 12:48

POSJET IZLOŽBI O IZGRADNJI TUNELA KROTUŠA U VRGORSKOM POLJU

Šezdesetak učenika naše škole posjetilo je hvale vrijednu dokumentarnu izložbu povijesnih fotografija o izgradnji tunela Krotusa u Vrgorskom polju (Jezeru) od 1936. – 1938. autora Branka Radonića, prof. povijesti. Što sve čovjek može, znamo. Rušiti, nažalost, ali i graditi. Čovjek koji je gradio,  a narod ga zbog toga blagoslivljao je fra Ante Gnječ. Učenici su imali priliku upoznati se s vizionarskom idejom fra Ante o izgradnji tunela i isušivanja Jezera. Njegovo životno djelo imalo je velike dobrobiti za  ovaj kraj i stanovništvo. Spriječilo je glad i raseljavanje. U naseljima Vrgorskog polja tako do dan danas vrijedi poslovica: „Fra Ante mrtav nas i dalje hrani.“  

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 11. 2018. 11:50

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2018.

UČILI SMO O GLAGOLJICI  ČITALI  VRTIĆANIMA I UGOSTILI SMO PISCA JURU DIVIĆA
Ove školske godine i naša knjižnica se pridružila obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige čiji je osnovni cilj promicanje knjige i čitanja. Ovogodišnja tema  bila je baština dok je  glavni motiv bila glagoljica kao simbol hrvatskog nacionalnog identiteta. Učenici su saznali sve o glagoljici, a učili smo i pisati  na ovom najstarijem slavenskom pismu. Mališanima je od djetinjstva važno čitati. Tako  smo čitali  predškolcima  slikovnice s temom kako pobijediti strah. Ugostili smo i pisca, kroničara našeg mjesta Juru Divića. Razgovarali smo o pisanju i književnosti. Čitao nam je svoje zanimljive  kratke satirične priče koje odašilju  humanu poruku. Britkim i ponekad nemilosrdnim humorom  učenike je uspio nasmijati kao kakav stand-up komičar ocrtavajući mane, ali i toplinu ljudi našega kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 21. 11. 2018. 12:59

NATJEČAJ ZA STRUČNOG SURADNIKA PEDAGOGA - PRIPRAVNIK Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 19. 11. 2018. 13:59

OBILJEŽILI SMO DAN ŠKOLE

U ČAST TINU UJEVIĆU

“Na dan kada umrem ostvariti će se naglo sve što nije moglo za mojega života; zavladati će čista ljubav, bratstvo ljudi i apsolutna pravda. Zbog te blagoslovljene ere čovječanstva, ja sam već na vrijeme kušao da ubijem sama sebe. A što bih jedino potomcima htio namrijeti u baštinu – bila bi vedrina. Kristalna kocka vedrine.”                                                                                          (Tin Ujević)

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 13. 11. 2018. 13:31

OBLJETNICA SMRTI TINA UJEVIĆA

Tin Ujević (Vrgorac, 5. srpnja 1891. – Zagreb, 12. studenog 1955.)

​​Leti ko lišće što vir ga vije
za let si, dušo, stvorena.
Za zemlju nije, za pokoj nije
cvijet što nema korijena.

 (Igračka vjetrova)

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 12. 11. 2018. 08:14

POSTANI I TI STIPENDIST DRUŠTVA HOTELI MAKARSKA

Naši poslodavci se sve više suočavaju s problemom  nedostatka radne snage. Tim povodom su  mjerodavni  društva Hoteli Makarska d.d. predstavili program  „Postani i ti stipendist…“.  Učenici kuhari i konobari imaju priliku primati stipendiju 1200 kn mjesečno u trajanju od 10 mjeseci u šk. godini, zapošljavanje po završetku školovanja s mogućnošću razvoja karijere kroz edukacije i usavršavanja. Obveza učenika tijekom stipendiranja je da redovito pohađaju nastavu i maturiraju u roku. Imaju obvezu odrađivanja stipendije  12 mjeseci raspoređenih u najviše dvije sezone. Za vrijeme rada stipendist prima redovitu plaću kao i svaki drugi zaposlenik. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 24. 10. 2018. 10:59

PREVENTIVNI PROGRAM MUP-A

U sklopu preventivne akcije Ravnateljstva policije  „ZAJEDNO“  učenicima završnih razreda   održana  je prezentacija s temom trgovanja ljudima. Osnovni cilj je  sprječavanje svih oblika kriminaliteta trgovanja ljudima, upućivanje učenike na prepoznavanje opasnih situacija te načini prevencije i zaštite. Predavači su naveli da su problemi trgovanja ljudima, pogotovo u tranzicijskim zemljama, sve veći.  Mladi su sve više izloženi takvim opasnostima  PREKO primamljivih  ponuda unosnog posla i dobre zarade, pa do različitih romantičnih razloga. Zbog nedostatka životnog iskustva vrlo često nasjednu i upadnu u zamku „modernog ropstva“. Predavači su naglasili da je ovo najbolji način kojima se djecu može osvijestiti  da su to sve situacije u kojima svatko može postati žrtva.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 24. 10. 2018. 09:32

DAN PREZENTACIJSKIH DEBATA

Nakon uspješnog sudjelovanja  i pohvale  sudaca na prošlogodišnjem županijskom  natjecanju  u debati, na inicijativu voditelja  prof. Drage Mihaljevića,  a pod pokroviteljstvo grada Vrgorca, učenici Debatnog kluba naše škole  ugostili su članove Hrvatskog debatnog društva iz Zagreba. Na licu mjesta imali su priliku poslušati dvije debate uz stručno pojašnjenje i savjete trenerice Ivone Anić. Uz zainteresirane nastavnike i učenike nazočio je i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Goran Ćulav. Svi znamo raspravljati (debatirati). Ali debatirati  po određenim pravilima u točno određenim vremenskim okvirima je vrlo zahtjevno. Prava debata zahtijeva donošenje valjanih argumenata, razvoj kritičkog mišljenja, dobru pripremu, informiranost, dobre retoričke i komunikacijske vještine, a nadasve  britak i oštar um. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 10. 2018. 12:03

NASTAVLJA SE PROJEKT VJEŽBAONICA Vijest ima dokument u privitku

Već drugu godinu zaredom nastavlja se naša Vježbaonica. Pod  voditeljskom  palicom  prof. Ivana Klaričića ove godine će učenici moći vježbati kickboxing,  trčati, vježbati s medicinskom loptom,izvježbati kineziterapeutske vježbe za vratnu kralježnicu i pravilno držanje itd. Odradili su već trening kicboxinga uz sudjelovanje Nikice Radonića, prvaka Europe do 81. kg te Andrije Gašpara juniorskog prvaka do 63.kg. Vježbaonica je projekt Hrvatskog školskog športskog saveza. Osnovni cilj  kod djece  je  stjecanje navike bavljenja tjelesnom aktivnošću i izborom zdravog načina života kao trajnog  životnog stila.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 12. 10. 2018. 13:01

MATURANTI NA BIKLIJADI

Na ovogodišnjoj Biklijadi sudjelovali su naši maturanti. Sa svojim štandom obogatili su ponudu ove manifestacije,a ujedno bila jeprilika da prikupe nešto sredstava za svoju maturalnu zabavu. Dosta učenika se odazvalo pozivu svojih razrednica Nikoline Šalinović Pivac i Leile Erceg pa je svatko ponešto donio. Na štandu se tako našlo kolača, staklenki zimnice, ručno izrađenog unikatnog nakita učenice Laure Gašpar. Moramo pohvaliti i naše kuhare i njihove profesorice koje su pomogle u pripremi slastica. Svojom simpatičnošću i neposrednošću naši učenici privukli su pažnju posjetitelja a tim više jer su kupnjomželjeli pripomoći mladima na kojima, kako kažu, svijet ostaje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 12. 10. 2018. 12:47

SPELEOLOŠKO PREDAVANJE ZA UČENIKE

Učenici naše škole imali su prilike  5. listopada 2018. u Višenamjenskoj dvorani grada Vrgorca   poslušati  predavanje „Mali Šibenik – veliko bogatstvo podzemlja“. Na predavanju  su ih članovi udruge   Breganja iz Bregane upoznali s istraživanjem špilja i jama Malog Šibenika i okolnog područja  te su im na  zanimljiv način objasnili što je to speleologija i čime se sve speleolozi bave. Također su im putem prezentacije pokazali rijetke i endemične životinje i biljke   koje u podzemlju Malog Šibenika žive. U današnje vrijeme, kada se sve više govori o nesagledivim posljedicama  zagađenja  prirode, sve je važnije biti ekološki osviješten, a pogotovo kad se radi o našem Biokovu.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 11. 10. 2018. 09:06

LEKTIRA NA DRUKČIJI NAČIN

MIRISI I OKUSI SU ČUVARI USPOMENA

Lektira ne mora biti dosadna jer se može obraditi i na  zanimljiviji način. Kao primjer takve obrade  je  sat  Hrvatskog jezika  prof. Palme Tolić  u 4.A razredu na kojem je obrađen moderni roman Combray francuskog pisca Marcela Prousta. Combray je  prvi dio Proustova ciklusa romana  U traganju za izgubljenim vremenom koji  prikazuje odrastanje osjetljivog dječaka u zrelog umjetnika. Susret sadašnjosti i prošlosti se događa kušanjem  kolačića madeleine  umočenog u lipov čaj koji ga vraćaju u djetinjstvo. Čuvanje uspomena vezano je uz našu želju da na neki način sačuvamo svoju prošlost, ali nam to često ne uspijeva. S vremenom se sjećanje gubi. Međutim, nekad nas samo miris ili okus vrati u djetinjstvo. Nastojeći asocirati i isprovocirati sjećanja  učenici su kušali kolačiće i lipov čaj. Donijeli su razne predmete koji su ih podsjećali na nešto ili nekog mirisom, pogledom i okusom.  Našle su se tu igračke, fotoalbum, glazbena kutija, limun, čaj, Nintendo uređaj,  pletena starinska torba... Zajednički su podijelili  iskustvo prošlosti  nastojeći zadržati izgubljeno vrijeme ponovnim proživljavanjem dobrih ili loših dojmova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 3. 10. 2018. 08:04

NATJEČAJ ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 28. 9. 2018. 13:14

EKSKURZIJA - FOTOGRAFIJE Vijest ima dokument u privitku

ŠKOLSKA GODINA 2017./2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 20. 9. 2018. 09:53

ODLAZAK U ZASLUŽENU MIROVINU

U životu škole utkane su generacije i generacije učenika, bezbroj priča iz školskih klupa, sjećanje na odrastanje ali i životi profesora.  Napajajući se iz istog životnog pehara obostrano su i jedni i drugi obogatili svoje živote, učenici znanjem, a profesori vrelom energije i mladosti. I upravo je ta energija, mladost i zadovoljstvo prenesenim znanjem i  odgojem izvor iz kojega će  od ove školske godine nastaviti svoje umirovljeničke dane profesori Ivica Gašpar i Nikola Jurić. Cijeli svoj radni vijek vrijedno su izvršavali svoje radne obveze. Posebno su se radovali uspjehu učenika u profesionalnom životu  ali iznad svega kada bi vidjeli da su izrasli u poštene i časne ljude. Jer, svaki uspjeh učenika je i uspjeh profesora. Svi profesori, ravnatelj i učenici naše škole smo zahvalni kolegama koji su svoj radni vijek utkali u našu školu. Po prirodi su vrlo aktivni i mirovina za njih neće značiti usporavanje tempa. Povodom odlaska u mirovinu uručen im je prikladan dar,  a ravnatelj im je u ime svih zaželio sretne i ispunjene umirovljeničke dane.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 10. 9. 2018. 11:58

SVIM UČENICIMA I NASTAVNICIMA ŽELIMO USPJEŠNU NOVU ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.!

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 7. 9. 2018. 10:32

UPIS UČENIKA U I.RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

JESENSKI UPISNI ROK

Provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata održati će se 23.08.2018. u 9,00 h.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 7. 2018. 11:17

MATURALNA ZABAVA - ŠK.GOD. 2017./2018.

FOTOGRAFIJE S MATURALNE ZABAVE GENERACIJE ŠK.GOD.2017./2018. MOŽETE POGLEDATI NA WEB STRANICI: https://hr-hr.facebook.com/Proelkom/

          

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 26. 6. 2018. 08:06

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠK.GOD. 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 21. 6. 2018. 12:06

„PUB KVIZ“ ZA KRAJ NASTAVNE GODINE

Provjera  gradiva, učenje kroz igru  putem sve popularnijih  PUB  kvizova nije  zaobišla ni naše učenike u organizaciji profesora Igora Jovanovića i Drage Mihaljevića. U opuštenoj atmosferi  natjecateljskog prizvuka  rješavala su se  pitanja iz prijeđenog  gradiva  i opće kulture,  a sve je bilo popraćeno glazbom.  Besplatna platforma za izradu kviza koju su koristili je KAHOOT. Učenici su tako rješavali razne zadatke oblikovane  abc pitalicama,vizualima i pitanjima odgovorima. Izrazito su omiljena pitanja u kojima  treba nešto pogoditi iz video ili audio isječka. Sveukupno je bilo 5 grupa učenika. Pobijedila je grupa pod nazivom „Piši šta oš“ u sastavu Duje Šalinović, Bruno Erceg, Josipa Erceg, Ana Radonić i Ana Granić. Da provjera znanja i učenje ne moraju biti dosadni, dokazao je i ovaj  interaktivni alat koji je pridonio  mišljenju da je „ZNANJE IN“.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 14. 6. 2018. 09:38

UČENIK ANDRIJA GAŠPAR – JUNIORSKI PRVAK HRVATSKE U KICK-BOXINGU

Andrija Gašpar, učenik 3.B razreda ekonomije, postigao je veliki uspjeh na natjecanju u kick-boxingu postavši juniorski prvak Hrvatske u kategoriji do 63,5 kg. U finalu je svladao svjetskog juniorskog viceprvaka Bornu Bilandžića. Andrija se bavi ovim sportom već dugi niz godina, a za taj sport zainteresirao se gledajući borbe u ringu i želeći voditi zdrav način života. Odlični rezultati nisu došli olako. Trebalo je puno odricanja i truda njega i njegovih roditelja. Trenira  dva puta dnevno, a sportski uzor mu je Mirko Filipović. Iako većina nas zazire od ovakvih sportova smatrajući ih rizičnim, Andrija misli da svugdje postoji neki rizik, ali uz dobru opremu i pripremu rizik se  može svesti  na najmanju moguću mjeru. Zato preporuča svima koji ne znaju kako svrhovito provesti svoje slobodno vrijeme da se bave sportom. Osim uspjeha ovaj sport mu je omogućio dosta putovanja, upoznavanje ljudi te jačanje samopouzdanja. Andriji čestitamo i svi u školi želimo  puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 5. 6. 2018. 08:37

VRGORSKI MATURANTI OPROSTILI SE OD SREDNJOŠKOLSKIH KLUPA

Maturanti  su proslavili svoj zadnji dan u školi  NORIJADOM.  Uz pjesmu, veselje, zviždaljke, majice s domišljatim natpisima, bengalke  plesalo se, pjevalo i skandiralo. Oproštaj od profesora i  srednjoškolskih klupa  uvijek je obostrano emotivan. Iako katkad mislimo da smo se trebali naći na nekom dugom mjestu s nekim drugim ljudima, moramo znati da smo mi baš oni koji su se trebali naći  u jednom trenutku  na ovom putu. Međusobno smo učili jedni  od drugih. Škola je dio djetinjstva svakog učenika,  a svaka generacija  djelić je  života svakog profesora i djelatnika škole. Sve ono što je bilo  dobro, ostat će  duboko u nama,  a ono  manje dobro, zaboravi se. Na kraju sve je dio sveukupnog  životnog iskustva. Najvažnije je  da su uspješno  završili svoje srednjoškolsko obrazovanje i da će mudro iskoristiti sve ono što su naučili u školi.

VIŠE FOTOGRAFIJA U OPŠIRNIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 28. 5. 2018. 12:39

DRŽAVNA NATJECANJA – ANTONIO BOBANAC I KORINA PERVAN NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI I HRVATSKOG JEZIKA

Svake školske godine naša brojčano mala škola uvijek poluči dobre rezultate na natjecanjima. U jakoj konkurenciji, prošavši županijsko natjecanje, učenik Antonio Bobanac (IV. A)  na državnoj razini je  iz povijesti osvojio 9. mjesto pod mentorstvom  Nede Andrić, prof. povijesti. Učenica Korina Pervan (I. A) na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika osvojila je 12. mjesto pod mentorstvom Antonije Galić, prof. hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 24. 5. 2018. 10:55

SUDJELOVALI SMO NA DANIMA PREDŠKOLSKOG ODGOJA

Sudjelujući na Danima predškolskog odgoja volonteri naše škole pokazali su da ipak djeca najviše vole djecu. Veseleći se suradnji, zadaća nam je bila osmisliti sadržajan i zanimljiv program za šest vrtićkih  grupa  u tri dana sudjelovanja. U zajednički dogovorenim radionicama sa svojim  voditeljicama učenici su nastojali  njihov dan učiniti  posebnim. Teme  radionica bile su vezane za ekologiju, urednost i upoznavanje svoga tijela. U temi „Upoznajmo svoje tijelo“, uz prisustvo Gracijele Gašpar, prof.biologije, učenici su na osnovu slikovnih prikaza,  modela kostura i modela tijela s  organima prikazali ljudsko tijelo i objasnili čemu što služi.  

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 23. 5. 2018. 11:22

TERENSKA NASTAVA IZ HRVATSKOG I ENGLESKOG JEZIKA

UPOZNAJMO SVOJ GRAD

Koliko dobro poznajemo svoj grad? Neki možda dovoljno a neki samo misle da ga dovoljno poznaju. Da uvijek ima zanimljivih činjenica iz povijesti grada koje nismo znali dokazuje i terenska nastava koja se provela u sklopu izborne nastave iz hrvatskog i engleskog jezika za učenike drugog razreda gimnazije  a u organizaciji i uz vodstvo Leile Erceg, prof.hrvatskog jezika i Igora Jovanovića, prof.engleskog jezika te Željke Opačak direktorice TZ Vrgorac. Kako bi nastava bila što zornija, terenski obilazak grada i objašnjavanja na licu mjesta učenicima se svidio zbog opuštenije atmosfere, druženja, učenja izvan učionice a sve je doprinijelo i osobnoj kulturi učenika.  Do predviđenih lokaliteta se išlo hodajući što je pomoglo boljoj tjelesnoj kondiciji. Na ovaj način ostvarena je i korelacija više predmeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 23. 5. 2018. 08:41

ANTONIA ŠARIĆ U KVIZU „ČITAJMO DO ZVIJEZDA“

Antonia Šarić, učenica 4.A sudjelovala je na kvizu znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“  koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. Uspješno je prošla  školsku i županijsku razinu te stekla uvjete za sudjelovanje na nacionalnoj razini. Kviz znanja  sastoji se  od pitanja na koja  učenici odgovaraju iz odabranih knjiga. Ovogodišnja tema kviza znanja bila je povijesni roman. Zadane su knjige koje su morali pročitati:  Zlatarevo zlato  Augusta Šenoe, Judita Mire Gavrana, Kradljivica knjiga Marka Zusaka  i Vitez slavonske ravni Marije Jurić Zagorke. Kviz se rješavao on-line. Antonia je velika ljubiteljica knjige, a svoje slobodno vrijeme najčešće provodi čitajući suvremene strane autore  na engleskom jeziku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 23. 5. 2018. 08:29

STATISTIČKA OLIMPIJADA

DRUGI KRUG – REZULTATI
Nakon uspješnog prvog kruga natjecanja naših učenika na Statističkoj olimpijadi ništa lošije nije prošao ni drugi krug. Od ukupno 518 ekipa  učenici Mateo Tolić, Stipe Šalinović i Andrej Trlin u konačnici su ušli u 5 % najboljih statističkih ekipa  olimpijade. Predmetni nastavnik  i njihov mentor Slaven Tolić zadovoljan je postignutim rezultatima. Naglasio je da je  najvažnije  da su proširili svoje znanje i interes za taj predmet,  pa možda postane i presudan u izboru njihova zanimanja. Uvidjeli su da je statistika, kad se pravilno interpretira i analizira, mnogo više od suhoparnog skupa podataka. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 4. 5. 2018. 11:27

BRONČANA MEDALJA NAŠIH KUHARA IZMEĐU 25 ŠKOLSKIH TIMOVA IZ 19 ZEMALJA

Na međunarodnom kulinarskom festivalu Biser mora koji se održao u Supetru učenici 3.C razreda  Anđelo Grljušić i Ljubo Dodig pod mentorstvom profesorice kuharstva Marije Šimunović postigli su zavidne rezultate te osvojili  brončanu  medalju među 25 školskih timova iz 19 zemalja. Zajedničkim zalaganjem osmislili su neobičan  meni s temom nacionalne kuhinje koji se sastojao od dimljenog brancina, janjetine sa šalšom od vrgoračkih jagoda te kolača od rogača s kremom od naranče i bijele čokolade. Dobra priprema te neobične kombinacije  okusa zaintrigirale su suce te su dobrim ocjenama nagradili ova jela. Naši učenici  natjecali su se u kategoriji  ugostiteljskih škola (srednjih i viših).

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 27. 3. 2018. 12:01

NATJEČAJ ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 21. 3. 2018. 07:46

ODLIČNI USPJESI UČENIKA NA STATISTIČKOJ OLIMPIJADI

35. MJESTO MEĐU 518 EKIPA

Učenici ekonomisti  Mateo Tolić (4.B), Stipe Šalinović (3.B) i Andrej Trlin (3.B) sačinjavali su ekipu naše škole koja je  pod vodstvom  mentora Slavena Tolića, prof. ekonomije, po prvi puta sudjelovala  na Statističkoj olimpijadi.  U prvoj nacionalnoj fazi sudjelovalo je 1432 učenika i 157 mentora, odnosno 518 ekipa. U drugi krug je prošla 91 ekipa. Naši  učenici  osvojili su odlično 35. mjesto.  Nakon ulaska u drugi krug učenici i mentori nagrađeni su prigodnim darovima. Za sljedeći krug natjecanja učenici su u suradnji s mentorom odradili  svoj zadatak te su u iščekivanju rezultata jer dobar plasman je „borba“ za europsku fazu ali i konačnu pobjedu, te odlazak u Krakov. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 3. 2018. 10:42

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U DEBATI

U Prirodoslovnoj tehničkoj školi u Splitu 3. i 4. ožujka održano je Međužupanijsko natjecanje u debati. Po prvi puta sudjelovala je i naša Debatna skupina koju čine Jerko Šarić, Josipa Erceg i Iva Šarić iz II.A te Laura Gašpar iz III.A. Marljivo su se pripremali uz vodstvo prof. Drage Mihaljevića. Sve ekipe debatirale su u šest kola, i to četiri kola na pripremljenu tezu „Neutralnost interneta trebala bi biti garantirana zakonom“,  a dva kola na ad hoc teze za koje su imali oko sat vremena za osmišljanje argumenta bez pomoći interneta i svojih mentora. Postasvljene ad hoc teze bile su „Ovaj dom bi zabranio anonimno komentiranje i objavljivanje sadržaja na internetu“ te „Ovaj dom smatra da je bolje biti siromašan i pošten, nego bogat i nepošten“. Ad hoc debata je debata za koju se teza saznaje neposredno prije same debate.Ukupno je sudjelovalo dvadeset četiri ekipe iz cijele Dalmacije. Naša ekipa osvojila je 9. mjesto. Suci su pohvalili njihovu pripremljenost te  umijeće izlaganja i debatiranja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 3. 2018. 10:37

TJEDAN PSIHOLOGIJE (19. - 25.2. 2018.)

Već drugu godinu zaredom obilježavamo Tjedan psihologije. Učenici su prema svom interesu istražili zanimljive  teme te  ih  prezentirali ekonomistima koji se u svom školovanju ne susreću  s predmetom   psihologije. Teme prezentacija, a koje su se istraživale pod mentorstvom stručne osobe psihologinje, bile su Snovi, Medijska manipulacija, Mozak genijalaca te Kako pornografija utječe na mlade?. Najviše je ih je zainteresirala ova zadnja tema na koju se povela i rasprava. I ove godine je u knjižnici  gostovala Nataša Palac, psihologinja iz OŠ iz Staševice i Ploča. Njena tema bila je vezana za stres. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 15. 3. 2018. 10:18

Obavijest o izboru najpovoljnijih ponuda za organizaciju maturalne ekskurzije

OBAVIJEST O IZBORU NAJPOVOLJNIJIH PONUDA ZA ORGANIZACIJU MATURALNE EKSKURZIJE

Na sastanku Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbora najpovoljnije ponude za organizaciju maturalne ekskurzije, dana 14. ožujka 2018.godine, odabrane su kao najpovoljnije ponude agencije MODELI D.O.O., MAGELLAN D.O.O. i VIPTRAVEL.HR.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 14. 3. 2018. 12:19

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ RAČUNOVODSTVA ODRŽANO U NAŠOJ ŠKOLI 5.3.2018.

MEĐUŽUPANIJSKO  NATJECANJE  IZ  RAČUNOVODSTVA  ODRŽANO  U  NAŠOJ  ŠKOLI  5.3.2018.

 

 

U ponedjeljak, 05. ožujka 2018. godine u Srednjoj školi Tina Ujevića, škola domaćin održano je Međužupanijsko natjecanje u disciplini Računovodstvo u besprijekornoj organizaciji škole domaćina natjecanja koja je provela samo natjecanje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 13. 3. 2018. 12:05

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MLADI PODUZETNIK ODRŽANO U SINJU

 

MEĐUŽUPANIJSKO  NATJECANJE  IZ  MLADI  PODUZETNIK  ODRŽANO  U  SINJU

U petak, 02. ožujka 2018. godine u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića, škola domaćin, održano je Međužupanijsko natjecanje u disciplini Mladi poduzetnik. Sve se odvijalo u  u besprijekornoj organizaciji škole domaćina natjecanja koja je provela samo natjecanje.

Sudjelovao je naš tim (Željana Gnječ, Jelena Pivac i Petra Markotić) koji su pod vodstvom mentorice Zlate Kovačević osvojili visoko šesto mjesto.

Nastavnik Slaven Tolić, prof. također je branio boje naše škole kao jedan od članova Povjerenstva natjecanja.

Čestitke učenicima i mentorici na postignutom rezultatu!

Učenici su u vremenu od 3 sata napravili razradu ideje „Prodaja hrane i opreme za kućne ljubimce“.  

U okviru zadatka osmislili su naziv tvrtke, misiju, viziju, društveno odgovorno poslovanje, napravili analizu tržišta, marketinški plan, SWOT analizu, popunili različitu poslovnu dokumentaciju te sastavili poslovni dopis na hrvatskom i stranom jeziku.

Natjecanje je održano u informatičkom kabinetu škole gdje je svaki tim učenika imao na raspolaganju dva računala i 1 USB memoriju.

                   

Natjecatelji su tom prigodom pokazali usvojene vještine potencirajući točnost, urednost i brzinu rješavanja zadatka.

Učenici rješavajući integralni zadatak pokazuju svoju kreativnost i inovativnost kao i primjenu teorijskih i praktičnih znanja iz stručnih predmeta Poduzetništvo, Marketing, Računovodstvo, Poslovne komunikacije, Osnove ekonomije, Društveno odgovorno poslovanje, Hrvatskog i stranog jezika.

                  

 

„Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mentorima na pokazanom znanju, kreativnosti, inovativnosti i poduzetnosti, te na dostojanstvenom predstavljanju svoje škole“.

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 13. 3. 2018. 11:54

Javni poziv za prikupljanje ponuda za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (školske ekskurzije) Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Tina Ujevića
Matice hrvatske 8
21276 Vrgorac

Klasa: 602-01/18-01/07
Urbroj: 2195-217-01-18-01
Vrgorac, 01. ožujka 2018.

                                                      

 

Javni poziv
za prikupljanje ponuda za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (školske ekskurzije)

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva za školsku ekskurziju učenika završnih razreda Srednje škole Tina Ujevića donijelo je odluku o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za odlazak na višednevnu izvanučioničku nastavu (školsku ekskurziju). Rok dostave ponuda je od 01.03.2018. do 10.03.2018. godine. Otvaranje ponuda je u prostorijama škole 14.03.2018. godine u 10,00 sati. Pozivamo sve zainteresirane ponuditelje da temeljem priloženih obrazaca dostave svoju ponudu. Ponuditelj je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog u obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude.

                                                                                        Predsjednik povjerenstva

Obrazac možete preuzeti u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 28. 2. 2018. 11:54

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 26. 2. 2018. 13:31

POSJET KAZALIŠTU U SPLITU

Na inicijativu  profesorice hrvatskog jezika i književnosti Palme Tolić učenici 3.i 4. razreda gimnazije posjetili su HNK Split. Pogledali su predstavu „Čovik, zvir i kripost“ redateljice Nenni Delmestre. Predstava je nastala na osnovu komedije Luigija Pirandella. Kazališno iskustvo žive riječi, pokreta i scene je učenike sigurno oplemenilo i donijelo nešto novo, a klasična priča  djela o tome kako varalica biva prevaren je učenicima poslužila u premišljanjima oko bitnih životnih pitanja.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 26. 2. 2018. 13:25

Međužupanijsko natjecanje iz Računovodstva - novi termin održavanja

Dana 05. ožujka 2018. godine u našoj školi održava se međužupanijsko natjecanje iz discipline Računovodstvo s početkom u 10:00 sati. 

Molimo natjecatelje i mentore da dođu najkasnije u 9:30 sati zbog evidencije sudionika. 

Želimo Vam puno uspjeha!

Suorganizator natjecanja,

prof. Zlata Kovačević

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 26. 2. 2018. 11:51

SURADNJA S PLANINARSKIM DRUŠTVOM VRGORAC

Svaki oblik aktivnosti je hvale vrijedan kada se događa u našem malom mjestu. Stoga nije bila  sporna suradnja naše škole s Planinarskim društvom Vrgorac  na čiju je inicijativu započela Opća planinarska škola. U srijedu 21.2. u prostoru knjižnice odrađena su prva  predavanja za petnaestak polaznika. Škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Instruktori i predavači  iskusni su planinari, volonteri, članovi vodičke službe HPS-a, Gorske službe spašavanja i spelolozi. Podržavajući putem suradnje Planinarsko društvo promoviramo među učenicima zdrav način života koji je osnova zadovoljstva, kako fizičkog tako i psihičkog.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 26. 2. 2018. 11:18

Međužupanijsko natjecanje iz Računovodstva

Dana 26. veljače 2018. godine u našoj školi održava se međužupanijsko natjecanje iz discipline Računovodstvo s početkom u 10:00 sati. 

Molimo natjecatelje i mentore da dođu najkasnije u 9:30 sati zbog evidencije sudionika. 

Želimo Vam puno uspjeha!

Suorganizator natjecanja,

prof. Zlata Kovačević

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Mijan Šušnja  datum: 19. 2. 2018. 12:02

DEBATA

CIJEPLJENJE – PRAVO NA IZBOR ILI OBVEZA?

Među učenicima, članovima  Debatne  i Istraživačke grupe koju vode Drago Mihaljević, prof i Milka Vučić, psihologinja, organizirana je u knjižnici debata na temu „Cijepljenje – pravo na izbor ili obveza“ . Aktualna tema o kojoj se puno priča potaknula učenike je i pružila im priliku da se javno izraze uz argumentirano pristupanje raspravi, da razvijaju kulturu dijaloga ali i pokažu svoje  retoričke sposobnosti. Tijekom trajanja debate obje strane, i negacijska i afirmacijska, razmjenjivali su stavove i argumente u okviru pitanja: „Krši li se  obveznim cijepljenjem ljudsko pravo na slobodu izbora?“, „Opasnost od nuspojava zbog nedovoljne neistraženosti cjepiva“,  „Što je pridonijelo suzbijanju epidemija – cijepljenje ili bolji higijenski uvjeti“? „Ugrožavamo li pravom na izbor zdravlje većine?“ ..itd. Nakon burne  rasprave odluka sudaca o pobjedi pripala je afirmacijskoj grupi koja  se zalagala za obvezno cijepljenje.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 1. 2. 2018. 12:18

10. VJEŽBAONICA – IZLET NA MATOKIT

Programom Vježbaonice koji se provodi u našoj školi  djeci se pruža mogućnost  da steknu naviku bavljenja tjelesnom aktivnošću. Projektom  se želi postići da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem koji djeca moraju "odraditi" nego da bude trajno zadovoljstvo i njihov zdravi životni odabir. Sukladno programu koji vodi Ivan Klaričić, prof. tjelesne kulture realizirane su aktivnosti fitnessa, stolnog tenisa, kros trčanja i orijentacijskog trčanja. U nedjelu 28.1. realizirana je 10. Vježbaonica izletom učenika i nastavnika na Matokit. Kretanje u prirodi poslužilo je smanjenju stresa, stjecanju kondicije i  jačanju samopouzdanja. Učenici su se složili da su korisno  proveli vrijeme u međusobnom druženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 31. 1. 2018. 11:15

NASTAVLJAJU SE AKTIVNOSTI U PROJEKTU ZAJEDNICE „PAPA IVAN XXIII“

PRVO OBRAZOVNO RAZDOBLJE

Veliki broj planiranih aktivnosti Zajednice obuhvaćene projektom „Iako sam mlad/mlada – želim sklad“ realiziran je u prvom  obrazovnom  razdoblju šk. god. 2017./2018. Održani su  kampovi  za učenike  s temama vezanim za nasilje, diskriminaciju, empatiju, znanje, samopoštovanje itd. Projekt je  predstavljen roditeljima i  djelatnicima škole. Upoznati su s relevantnim dokumentima vezanim za  zaštitu i prava djece  Anketama su se na početku utvrdili stavovi svih obuhvaćenih sudionika. Na  kraju projekta  provest će se evaluacija  putem koje će se vidjeti rezultati projekta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Rakić  datum: 30. 1. 2018. 07:54
» Arhiva naših vijesti    
 


Vijesti

Školsko natjecanje iz disciplina Računovodstvo i Mladi poduzetnik

Dana 24. siječnja 2018. godine održano je školsko natjecanje iz Računovodstva. Sudjelovalo je 3 učenika, a 2 učenika (Petra Markotić i Antonio Vuković) idu na Međužupanijsko koje se ove godine održava u Našoj školi u Vrgorcu. 

Dana 26. siječnja 2018. godine održano je školsko natjecanje iz discipline Mladi poduzetnik. Sudjelovao je jedan tim koji ide na Međužupanijsko koje se ove godine održava u Sinju. U timu su Petra Markotić, Jelena Pivac i Željana Gnječ.

Mentor učenicima u obe discipline je profesorica Zlata Kovačević.

Čestitamo!

 
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 3. 2016.

Ukupno: 51215

Arhiva dokumenata

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Školski list "Tin"


Društvene mreže

preskoči na navigaciju