GRAND GOURMET 2019.
Učenici 1. i 3. razreda kuhara i konobara sudjelovali su na 5. Međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana Grand Gormet u Sunny Hotelu u Makarskoj. Organizator je ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija). Učenici su imali priliku upoznati nove trendove i tehnologije koje olakšavaju poslovanje, povećavaju uspješnost te podižu razinu kvalitete. Profesori voditelji Milan Serdar i Nikolina Nikolla prijavili su ih na zanimljivu radionicu carvinga. Radi se o metodi ukrašavanja, rezbarenja hrane nastalu u Tajlandu. Osim ukusa jela današnji trendovi zahtijevaju da servirana hrana ostavi dobar dojam na konzumenta što se može postići maštovitim aranžiranjem. Rezbarenjem na tikvicama, dinjama i ostalom povrću učenici su naučili nešto novo što mogu primijeniti u svom budućem radu.
« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |