2019-10-30 12:16:37 GRAND GOURMET 2019. Učenici 1. i 3. razreda kuhara i konobara sudjelovali su na 5. Međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana Grand Gormet u Sunny Hotelu u Makarskoj. Organizator je ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija). Učenici su imali priliku upoznati nove trendove i tehnologije koje olakšavaju poslovanje, povećavaju uspješnost te podižu razinu kvalitete. Profesori voditelji Milan Serdar i Nikolina Nikolla prijavili su ih na zanimljivu radionicu carvinga. Radi se o metodi ukrašavanja, rezbarenja hrane nastalu u Tajlandu. Osim ukusa jela današnji trendovi zahtijevaju da servirana hrana ostavi dobar dojam na konzumenta što se može postići maštovitim aranžiranjem. Rezbarenjem na tikvicama, dinjama i ostalom povrću učenici su naučili nešto novo što mogu primijeniti u svom budućem radu. |
Srednja škola "Tin Ujević" Vrgorac |