2018-03-13 11:54:23

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MLADI PODUZETNIK ODRŽANO U SINJU

 

MEĐUŽUPANIJSKO  NATJECANJE  IZ  MLADI  PODUZETNIK  ODRŽANO  U  SINJU

U petak, 02. ožujka 2018. godine u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića, škola domaćin, održano je Međužupanijsko natjecanje u disciplini Mladi poduzetnik. Sve se odvijalo u  u besprijekornoj organizaciji škole domaćina natjecanja koja je provela samo natjecanje.

Sudjelovao je naš tim (Željana Gnječ, Jelena Pivac i Petra Markotić) koji su pod vodstvom mentorice Zlate Kovačević osvojili visoko šesto mjesto.

Nastavnik Slaven Tolić, prof. također je branio boje naše škole kao jedan od članova Povjerenstva natjecanja.

Čestitke učenicima i mentorici na postignutom rezultatu!

Učenici su u vremenu od 3 sata napravili razradu ideje „Prodaja hrane i opreme za kućne ljubimce“.  

U okviru zadatka osmislili su naziv tvrtke, misiju, viziju, društveno odgovorno poslovanje, napravili analizu tržišta, marketinški plan, SWOT analizu, popunili različitu poslovnu dokumentaciju te sastavili poslovni dopis na hrvatskom i stranom jeziku.

Natjecanje je održano u informatičkom kabinetu škole gdje je svaki tim učenika imao na raspolaganju dva računala i 1 USB memoriju.

                   

Natjecatelji su tom prigodom pokazali usvojene vještine potencirajući točnost, urednost i brzinu rješavanja zadatka.

Učenici rješavajući integralni zadatak pokazuju svoju kreativnost i inovativnost kao i primjenu teorijskih i praktičnih znanja iz stručnih predmeta Poduzetništvo, Marketing, Računovodstvo, Poslovne komunikacije, Osnove ekonomije, Društveno odgovorno poslovanje, Hrvatskog i stranog jezika.

                  

 

„Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mentorima na pokazanom znanju, kreativnosti, inovativnosti i poduzetnosti, te na dostojanstvenom predstavljanju svoje škole“.

 

 

 

 

 


Srednja škola "Tin Ujević" Vrgorac