2019-05-02 08:47:00

ERASMUS+ PROJEKT

POZDRAV IZ PORTUGALA!

Srednja škola Tina Ujevića iz Vrgorca, u okviru konzorcija, s obrtničkom školom iz Imotskog i srednjom strukovnom školom iz Makarske  krenula je u realizaciju Erasmus+ projekta. Riječ je o programu Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje mladih te njihovom povezivanju sa tržištem rada. U sklopu projekta ukupno je 31 učenik iz sve tri škole koji odlaze na stručno usavršavanje u Portugal, Italiju i Španjolsku. Ovim projektom postajemo ambasadori grada, regije i cijele Hrvatske.


 

Devet učenika kuhara naše škole u pratnji  nastavnika Slavena Tolića, Marije Šimunović i Zorice Kujundžić krenuli su 22.04.2019. na mobilnost u trajanju od tri tjedna,  u Portugal u grad Evoru.  Evora je jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova Portugala skriven  unutar zidina iz 14. stoljeća. Tijekom mobilnosti naši učenici  svoju praksu obavljaju u renomiranim ugostiteljskim objektima visoke klase i to:

Hotel Dom Fernando, Evora M'ar De Ar Muralhas, Évora Vila Gale, Evora Evora Hotel, Évora Convento do Espinheiro, Historic Hotel & Sp, Évora

 

Tijekom boravka osim stjecanja brojnih vještina, znanja i kompetencija, učenici su posjetili i druga mjesta koja su bitan dio turističke i gastronomske ponude Portugala, kao npr. Monsaraz, Lisabon, Cascais i mnogo drugih. Povratak ide preko Njemačke, a sam dolazak  očekuje se u popodnevnim satima 12.05.2019.

Također ovim putem trebamo zahvaliti na gostoprimstvu i organizaciji partneru AENIE i njihovom predsjedniku  Jaime  Araujo,  Gradu Vrgorcu i  turističkoj zajednici na pomoći.

                                                               Slaven Tolić, prof.

 


Srednja škola "Tin Ujević" Vrgorac