2020-04-09 12:14:02

18.MEĐDUNARODNI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI

Naše učenice i mentoricu ne može zaustavit ni epidemija koronavirusa, naprotiv njihova motivacija i kreativnost je dosegla vrhunac.

U srijedu, 8. travnja 2020. godine u organizaciji Privatne gimnazije i Ekonomske škole Katarine Zrinski iz Zagreba u suradnji s Udrugom poduzetni održan je 18. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki ne kojem je sudjelovalo 20 vježbeničkih tvrtki iz cijele Hrvatske. Sudjelovao je naš tim (Iva Raos, Mariana Pivac i Doris Gašpar) pod vodstvom mentorice Antee Grgurinović i osvojili visoko 6. mjesto u kategoriji najviše ostvarenih transakcija. Učenice su trebale registrirati tvrtku u pvt poslovanje (www.pvt.hr) , unijeti bitne podatke o tvrtci (pravni oblik, temeljni kapital, adresa, IBAN, banka), zatim poslovati s drugim tvrtkama (slati ponude, račune i nardžbenice). Ostvarile su 246 transakcija od 311.

Ove godine pred nas je postavljen veliki izazov s obzirom na trenutnu situaciju s epidemijom. Učenice još jednom su pokazali da nema prepreke koje ne mogu svladati ako im se pruži prilika i dovoljno ih se motivira. Pohvala učenicima i mentorici za veliki trud i kreativnost.

Učenice su svojim radom i trudom te stečenim vještinama briljirale na online sajmu iz Vježbeničke tvrtke u kojoj se tražilo znanja i vještine iz nastavnih predmeta Vježbenička tvrtka, Marketing i Računovodstvo. Ponosni smo radom i upornošću učenica, te 6. mjesto je velik uspjeh za našu školu.

Srdačan pozdrav

Zlata Kovačević 


Srednja škola "Tin Ujević" Vrgorac