preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualni razredi

 1A    2A    3A    4A

 1B    2B    3B    4B

 1C    2C    3C      

 1D    2D

 

 Virtualna zbornica

Povijest škole

Srednja škola "Tin Ujević" Vrgorac

 

Škola obavlja djelatnost srednjeg školstva. Djelatnost škole obuhvaća odgoj i obrazovanje mladeži za stjecanje srednje školske stručne spreme te znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja. Škola je osnovana 1963/1964. godine pod nazivom Gimnazija „Tin Ujević“ Vrgorac. Do tada je veliki broj učenika završavao samo osnovnu školu zbog siromaštva, nezaposlenosti i slabe prometne povezanosti. Mali je broj mladih nastavljao srednje školovanje u susjednim gradovima Metkoviću, Makarskoj i Splitu. Osnivanjem gimnazije u Vrgoračkoj krajini počinje sveobuhvatnije školovanje mladeži, koja nastavkom školovanja na raznim fakultetima i drugim višim i školama postiže zavidne rezultate i iz koje se stvara intelektualna struktura potrebita ne samo ovom kraju nego široj društvenoj zajednici.

Školske godine 1972./1973. škola mijenja ime u Srednjoškolski centar „Tin Ujević“ Vrgorac, koji osim gimanzije obrazuje i osposobljava kadrove potrebite privredi Vrgorca, a i šire društvene zajednice: krojač, galanterist, staklobrusač.
Reformom školstva iz 1974. godine Srednjoškolski centar „Tin Ujević“ Vrgorac obrazuje učenike u tzv. pripremnom stupnju (2 godine), u završnom stupnju za zanimanje krojača, galanterista, staklobrusača, autolimara, automehaničara, bravara, strojobravara, tesara i mesara, u četverogodišnjem obrazovanju za tehničara vinara – voćara – vinogradara. suradnika u nastavi, ekonomista i gimnazijsko obrazovanje.
Pod nazivom Srednjoškolski centar „Tin Ujević“ škola djeluje do 1994. godine kada mijenja ime u Srednja škola „Tin Ujević“ Vrgorac.
Škola je, od osnivanja do danas, pored redovitog obrazovanja, po potrebi, vršila i izvanredno obrazovanje učenika, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju pojedinih zanimanja.
U godinama nesebičnog rada prosvjetara ove škole, usprkos brojnim poteškoćama, zrcali se opravdanost njena postojanja kao izvora mladim naraštajima kulturnog, političkog, znanstvenog, gospodarskog i svakog drugog hrvatskog identiteta.

Neki učenici ove škole postali su istaknuti profesori, ekonomisti, pravnici, liječnici, primarijusi, generali, umjetnici i dr.

Valja također istraknuti da osobito velike zasluge u cjelokupnom nastavnom procesu, uključujući i njegove kvalitete, pripadaju brojnim srednjoškolskim profesorima, uz prirodnu nadarenost pojedinaca, što je daje u svemu ovo škrto podneblje.
Danas Srednja škola „Tin Ujević“ Vrgorac nastavlja dosadašnji rad, nastojeći podići svoju kvalitetu. Škola se je u posljednjih deset godina ustalila na upis 14 odjela. Ukupni je upisano 350 učenika. U školi se izvodi plan i program opće gimnazije, te nastavni plan i program za zanimanje kuhar, konobar, automehaničar, mesat i ekonomist.
Veliki broj učenika sa završenom gimnazijom i ekonomskom školom veoma uspješno nastavlja školovanje na fakultetima, višim i visokim školama, te nam je cilj zadržati i podići kvalitetu nastavnog procesa, kako bi učenici stekli što solidnije obrazovanje.

Škola obavlja djelatnost srednjeg školstva. Djelatnost Škole obuhvaća odgoj i obrazovanje mladeži za stjecanje srednje školske, srednje stručne spreme, te znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja.
Virtualni razredi

 1A    2A    3A    4A

 1B    2B    3B    4B

 1C    2C    3C

 1D    2D

 

 Virtualna zbornica

 


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 3. 2016.

Ukupno: 48938

Arhiva dokumenata

TražilicaOglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Školski list "Tin"


Društvene mreže

preskoči na navigaciju